Банкіри, а також клієнти ПриватБанку говорили про цифрові банки на відкритій онлайн-лекції Кріса Скіннера *
  
Company: PrivatBank

Уже через декілька років на фінансовому ринку можуть зникнути пластикові картки, а успішні банки з продавців послуг перетворяться на інтеграторів фінансових можливостей для клієнтів.

Відкрита лекція автора книги «Цифровий банк», що відбулася 2 грудня з ініціативи ПриватБанку, стала, мабуть, найбільш масовим онлайн-вебінаром в Україні. Послухати про те, якими будуть банки вже в недалекому майбутньому та обговорити перспективи розвитку фінансового ринку захотіли понад 10 тисяч чоловік. Серед учасників заходу були банкіри, фінансисти, студенти, ІТ-спеціалісти та клієнти банку.

«Ідея вебінару – надихнути співробітників і клієнтів ПриватБанку мислити категоріями цифрового банку, – говорить Сергій Даниленко, керівник Напрямку «Загальний маркетинг і реклама» ПриватБанку. – Послухати лекцію онлайн захотіли понад 10 тисяч чоловік, значить, ця тема цікава багатьом, і ми на правильному шляху».

«Якщо в банку немає цифрової стратегії, то в нього немає майбутнього», – саме з цього розпочав свій виступ Кріс Скіннер, чия книга «Цифровий банк» стала не тільки бестселером, але й багато в чому откровенням для банкірів усього світу. На його думку, єдиний шлях виживання для банківської системи в умовах цифрової революції – це дигіталізація, тобто оцифровування послуг (мобільні додатки, використання хмар).

У традиційному світі банківських відділень важливе обслуговування «віч-на-віч». Зараз банки переходять на обслуговування за принципом «девайс до девайсу». Гроші тепер не зберігаються в банку. «Якщо б Ви були грабіжником, уже завтра Ви б не грабували відділення банків, Ви б зламували базу даних, – говорить Кріс Скіннер. Люди навчилися заробляти гроші в цифровому світі, цифровий світ переходить у реальний».

Відділення банків – уже не сховище грошей, вони набувають функцій шоу-рум, де клієнтам демонструють переваги мобільного банку та вчать ним користуватися. Кріс Скіннер зазначив, що саме таке відділення ПриватБанку в Дніпропетровську, де можна купити машину, отримати посилку, завантажити мобільні додатки.

В основі нової економіки будуть чіпи. Пластикові картки можуть зникнути в найближчі 10 років, замість них будуть платіжні чіпи. «Учора в Дніпропетровську я заправляв машину через мобільний додаток ПриватБанку, – говорить Кріс Скіннер. – Скоро Ваша машина сама буде купувати бензин».

Запис онлайн-лекції Кріса Скіннера доступний за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=l4gJoe08cU4&list=UU0az-FlqBizfD_Hs5hbKA4Q

* Кріс Скіннер – автор десяти книг про банкінг, незалежний оглядач фінансових ринків на сайті the?nanser.com, голова європейського мережевого форуму Financial Services Club, у центрі уваги якого питання фінансового обслуговування майбутнього. Ще Кріс виконавчий директор дослідної компанії Balatro та один із засновників сайта Shaping Tomorrow; регулярно з’являється на BBC News, Sky News і Bloomberg як експерт з банків.

У книзі «Цифровой банк» Кріс розповідає про те, яким буде наш світ, коли всі банки перейдуть у режим 2.0 і будуть доступні для грошових операцій цілодобово з будь-якого куточку світу.

 
вул. Грушевського, 1д, м. Київ 01001, Україна
Phone: (380) 562-390-000
Fax: (380) 562-390-271
E-mail:
Web:

Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK
  

Achtung! Please be polite! Although that modertors of this web-portal are excessively democratic, any unethical, unqotable or just rude expressions, which abuse other visitors of this web site, can be deleted. Also will be deleted any spam and public comments with private phone numbers.