На Тернопільщині не розуміють, чому при собівартості молока 3,02 грн підприємства закуповують його у
  
ЗІК

Згідно з розрахунком, який зробили спеціалісти управління агропромислового розвитку Кременецької РДА, виробнича собівартість 1 кг молока становить 3,02 грн. Проте нинішнього зимово-весняного періоду підприємства переробної галузі закуповують його у селян за 1,40 грн. З цього приводу депутати Кременецької райради та мешканці району звернулися з відповідною заявою на адресу Міністерства аграрної політики України, — повідомив 7 квітня ЗІК.

У заяві з цього приводу зазначається: «Невідповідність закупівельної ціни призводить до збитковості виробництва молочної продукції, що, своєю чергою, зумовлює різке зменшення поголів’я корів в господарствах усіх категорій».

Кременецькі депутати вважають, що правовим аргументом врегулювання партнерських взаємовигідних відносин міг би стати перехід на договірну систему стосунків між здавачами молочної сировини та її переробниками. Але підприємства не укладають із селянами договорів.

І просять у своїй заяві, аби на найвищому державному рівні втрутилися у ситуацію, що склалася, та виробили дієві механізми, які б забезпечили позитивний результат. Адже для багатьох сільських родин кошти від продажу молока є основним джерелом доходів.

TagsTags:  молоко

Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK