У ДФС розповіли, як український шоу-бізнес платить податки
  
Минфин

У ДФС порахували, що зірки естради, музиканти, шоумени, спортсмени та інші улюбленці української публіки задекларували за останній рік разом всього близько 416 мільйонів гривень. Про це повідомив у Facebook в. о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов.

У ДФС порахували, що зірки естради, музиканти, шоумени, спортсмени та інші улюбленці української публіки задекларували разом понад 416 мільйонів гривень.
Фото: Facebook

Що відомо

«Рекордсменами в особистому заліку стали двоє відомих ведучих, які отримали минулого року найбільші суми доходів: 158 і 26,9 мільйона гривень. Серед співаків рекорд – 11,8 мільйона гривень», – зазначив Бамбізов.

За його словами, дехто із зірок декларує відсутність доходів або зовсім незначні суми.

«Незважаючи на свій яскравий позитивний імідж, наші зірки на практиці далеко не завжди є зразковими платниками податків. Нерідко взагалі забувають, що є такими самими декларантами доходів, як і їхні глядачі. Напевно, через занадто щільні графіків гастролей і тренувань», – йдеться в повідомленні.

Серед таких зірок чимало тих, хто заробляє за кордоном, зокрема в Росії. «Імен для прикладу – купа. Анна Сєдокова, Ані Лорак, DZIDZO, Камалія, Андрій Хливнюк, Марія Яремчук, Амадор Лопес, MARUV, Tayanna, KAZKA, а також спортсмени – Ломаченко, Світоліна, Усик» – перерахував неплатників Бамбізов. Зазначається, що це не повний список.

При цьому чиновник зазначив, що близько 200 знаменитостей приєдналися до кампанії декларування доходів громадян. Зокрема Потап, MONATIK, Тіна Кароль, Климентій Скрипніков, Олег Винник, Костянтин Меладзе та інші.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK