Гарний настрій: Споживчі настрої українців досягли найкращих позначок за останні 10 років
  

Згідно з даними міжнародної компанії GfK індекс споживчих настроїв в Україні минулого року помітно випередив показники 2012-2018 років

Після різкого «просідання» купівельного оптимізму в минулі роки, в Україні спостерігається стійке відновлення споживчих настроїв населення. Про це повідомили у компанії UTG, посилаючись на дані міжнародної дослідницької компанії GfK. Так, рівень споживчих настроїв українців у вересні 2019 року досяг позначки 97,47. І, попри незначне зниження в грудні до 92,2 пунктів, індекс споживчих настроїв помітно випередив показники 2012-2018 років.

На думку аналітиків компанії UTG, оптимізм українців позитивно впливає на товарообіг ритейлерів і розвиток торговельної нерухомості в країні.

Найкращі показники індексу за останні 10 років вказують на оптимістичні очікування українців і означають їх готовність витрачати більше грошей, не прагнучи притримати кошти «на чорний день».

«Зростання купівельної активності, безумовно позитивно впливає на розвиток торговельної нерухомості в більшості регіонів України, — зазначає керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтин Олійник. — На тлі цього на ринку спостерігається активізація національних девелоперів, приплив іноземних інвестицій, нових міжнародних торгових марок і брендів».


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK