Столичні перехрестя вже регулюють 230 «розумних» світлофорів
  
Автоцентр

У столиці триває запровадження автоматизованої системи управління транспортом. Наразі встановлено 230 нових світлодіодних світлофорів, 13 камер відеоспостереження, упроваджено 5 об'єктів з керованими дорожніми знаками та інформаційними табло зі змінною інформацією, повідомляє «Автоцентр».

У травні-червні 2008 року має бути повністю введено в дію центральний пункт управління дорожнім рухом, запущено «пілотний» проект автоматизації парковочних місць та їх взаємодії з центром Автоматизованої системи управління транспортом (АСУТ).

До кінця поточного року буде встановлено ще 50 комплектів камер спостереження, 3,5 тисячі світлодіодних світлофорів. До 2009 року буде встановлено ще 384 комплекти системи відеоспостереження на 448 перехрестях та 120 пішохідних переходах. Також на перехрестях заплановано встановити детектори дорожнього руху, які опрацьовуватимуть і передаватимуть інформацію на центральний комп'ютер, що оперативно керуватиме світлофорами зокрема і рухом взагалі. Загальна вартість робіт складе 200 млн гривень.

Протягом цього року планується автоматизувати 22 парковки, встановити 100 інформаційних табло. Крім того, вже облаштовано 506 автобусів КП «Київпастранс» автоматизованою системою диспетчерського управління (АСДУ), яка забезпечить виконання графіку руху комунального транспорту максимально точно, зменшить витрати палива та електроенергії, підвищить організованість маршрутів.

Впровадження АСДУ дозволить інформувати пасажирів про прибуття автобуса в реальному часі на зупинках за допомогою електронних табло, контролювати роботу громадського транспорту, коригувати рух транспорту залежно від ситуації на дорогах. Також система дозволить підтримувати зв'язок між водієм і диспетчером, які можуть терміново викликати «швидку» або міліцію у разі потреби.

Систему інтелектуального управління транспортом у Києві заплановано запровадити ухваленою 18 січня Київрадою Програмою соціально-економічного розвитку Києва на 2008 рік.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK