У січні проїзд у київських маршрутках може подорожчати до 3,5 гривень
  
Корреспондент.net

Питання з підвищенням тарифів на проїзд у маршрутних таксі Києва практично вирішено. Перевізники заявили, що будуть страйкувати, якщо влада не погодиться на підвищення.

Як пише газета Сегодня, столична влада та інспекція за цінами фактично погодилися з підвищенням цін. Таким чином, скоро проїзд у міських маршрутках буде коштувати 3-3,5 гривень.

"Проїзд сьогодні повинен коштувати мінімум чотири гривні. Ці тарифи приймалися, коли дизпаливо коштувало три гривні. Сьогодні його ціна вже вісім гривень. Зросла ціна на запчастини, шини, піднялася середня заробітна плата. Як все це можна не враховувати? У Київській області вже закрилися вісім маршрутів через банкрутство. Багато хто працює з рентабельністю 2-3%, тоді як потрібно хоча б 10-15%", - обурюється Віталій Рева, голова Всеукраїнської асоціації автоперевізників України.

Перевізники заявляють, що, якщо влада їх не підтримає, вони влаштують страйк, а потім все одно підвищать ціни, але вже до шести гривень. У КМДА розрахунки перевізників готові підтримати, але не повністю.

"Ціна на проїзд сьогодні дійсно низька. Тарифи формувалися два рік тому. Із цифрами витрат я згоден. А от свої доходи маршрутники, схоже, занижують. Вони не дають пасажирам квитки за проїзд, тому важко врахувати їхні реальні витрати і доходи. Ми передали дані в АМКУ. Хай вони нам скажуть, чи відповідають розрахунки дійсності. Після чого приймемо рішення", - сказав виданню Василь Яструбинський, начальник главку ціноутворення КМДА.

Попередньо у мерії прийняли рішення вже в січні-лютому підняти вартість проїзду максимум на гривню.

Нагадаємо, інспекція з контролю за цінами вже оприлюднила свої попередні висновки. Начальник інспекції Олександр Савицький заявив, що допускає наявність економічно обґрунтованих причин для підвищення проїзду. Щоправда, особисто глава КМДА Олександр Попов проти підвищення. Маршрутники згодні піти і на компроміс.

"Якщо нам покажуть, в яких цифрах ми перегнули палицю, згодні піти обговорювати ціну на проїзд. Ми ж розуміємо, що пасажирам теж нелегко", - сказав Віталій Рева.

У свою чергу кияни до підвищення ставляться по-різному.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK