Кожна десята перевірена аптека продає психотропні речовини з порушеннями – МВС
  
golosua.com

Кожна десята перевірена Міністерством внутрішніх справ аптека продає унікальні наркотичні засоби, психотропні речовини і прекусори з порушеннями.

Про це заявила заступник начальника управління Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Олена Коваль на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Операція в цьому році проходила з 14 по 31 березня. Безпосередньо протягом цього терміну було перевірено 9500 об’єктів, в яких відбувається обіг наркотичних, психотропних та сильнодіючих ліків. І в результаті – практично в кожному десятому випадку було виявлено порушення», – зазначила вона.

За словами чиновника, операція з перевірки легального обігу наркотичних засобів у країні має умовну назву «Батискаф» і проводиться два рази на рік – навесні та восени.

Вона зазначила, що перша в цьому році перевірка виявила 968 порушень правил обігу підконтрольних засобів. За даними фактами, за словами Є. Коваль, порушено 427 кримінальних справ, з яких 189 – за незаконний продаж наркотичних та психотропних засобів, а 104 – за незаконний продаж отруєних та сильнодіючих лікарських засобів.

Чиновник також навела приклад виявленої в цьому році нової схеми з незаконним обігом наркотиків: у Полтавській центральній обласній лікарні 8 лікарів протягом 2008-2011 років виписали 3 тисячі 400 рецептів на отримання 113 тисяч доз наркотичних та психотропних речовин. Є. Коваль зазначила, що дана схема допомогла збагатитися лікарям на 170 тисяч гривень, так як один рецепт вони продавали по 50 гривень.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK