Підводні камені Prozorro
  
Author:
Підводні камені ProzorroЗ 1 серпня 2016 року почала повноцінно діяти електронна система публічних закупівель Prozorro. Багато хто з представників бізнесу, вже встиг оцінити її переваги та прийняти участь в тендерах. Однак є й такі, що досі сумніваються в чесності та прозорості цього процесу, навіть після докорінного його реформування. І на це дійсно є декілька причин. Спробуємо розібратися.
Чиновники майже відразу стали шукати можливості обійти обмеження системи: це розмитий опис предмету закупівлі, відсутність у переможців «необхідних» документів, потрібних на момент подачі заявки, а також підгонка умов тендеру під власних постачальників. Також дуже часто Замовники зловживають характеристиками предмету закупівлі і подають тендерну документацію з завідома дискримінаційними вимогами, що ставлять інших учасників в невигідне положення. Дуже часто переможця в тендері Замовник дискваліфікує через надумані, незаконні «причини». Власне сама перемога в тендері, залежить не тільки від того чи зручний та зрозумілий майданчик, а в більшості від того чи можуть його спеціалісти якісно проконсультувати клієнта, чи можуть допомогти відстояти його права і власне саму перемогу. Саме тому, вибір майданчика для участі в тендерах має ключове значення.
– Ми піклуємося про кожного нашого клієнта. Завдяки спеціалістам нашого контактного центру, надаємо кваліфіковану технічну та юридичну підтримку кожному партнеру, консультуємо індивідуально, даємо поради та допомагаємо відстояти свої інтереси в спірних ситуаціях. І, як показує практика, переможців серед наших клієнтів стає все більше. Підприємці добре це розуміють, тому останнім часом все частіше переходять з інших майданчиків на наш, — зазначив Олексій Власенко, директор майданчика «Українська універсальна біржа».
Отже, приймати участь в закупівлях чи ні – це особиста справа кожного підприємця чи керівника компанії. Але як свідчить досвід тих хто вже спробував свої сили в змаганнях за тендери, головне правильно обрати майданчик та прислуховуватися до порад його спеціалістів. Як відомо, перемагає лише той хто змагається.

Attached fileAttached file Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK