Молоко органічне. молоко питне. молоко незбиране. молоко з підвищеним вмістом білка. | |
Author: galinadmitrovskaya |
МОЛОКО ОРГАНІЧНЕ. МОЛОКО ПИТНЕ. МОЛОКО НЕЗБИРАНЕ. МОЛОКО З ПІДВИЩЕНИМ ВМІСТОМ БІЛКА. Органічна продукція в асортименті згідно ТУ, назву якої при маркуванні уточнюють, як наприклад: «Органічне молоко ультрапастеризоване», або «Молоко незбиране пастеризоване органічне», або «Молоко альбумінне пастеризоване органічне», тощо*/ – тут і далі за текстом ТУ – це продукція, що виготовляється в умовах сертифікованого виробництва відповідно до вимог чинного законодавства, в тому числі Закону України «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини» та згідно з іншими чинними в Україні нормативно-правовими актами, які регламентують вимоги до органічного виробництва на всіх стадіях виробництва (вирощування) органічної сировини, продукції, її переробки, пакування, маркування, перевезення, зберігання та реалізації тощо). Молоко коров’яче питне та молоко коров’яче з підвищеним вмістом білка питне виготовляють із молока (згідно п.1.1 ДСТУ 2661) або із сирого молока (терміностаття 6.1 ДСТУ 2212), підданого нормалізації за вмістом жиру, білка та сухих речовин за густиною, підданого тепловому обробленню з подальшим охолодженням (терміностаття 6.2 ДСТУ 2212). Дозволено виробництво молока коров’ячого питного та молока коров’ячого питного з підвищеним вмістом білка із сирого натурального молока, яке за показниками відповідає вимогам ТУ У 15.5 – 19492247-025-2004, без проведення нормалізації. Молоко коров’яче незбиране та молоко коров’яче з підвищеним вмістом білка незбиране (терміностаття 5.2 ДСТУ 2212) виготовляють з натурального молока, яке за показниками відповідає цим ТУ, без проведення нормалізації. При маркуванні органічної продукції можуть бути використані уточнення чи доповнення назв познак при замовленні за асортиментом аналогічно як для звичайної продукції. При цьому порядок слів в назвах може бути змінено, або вказані назви замінено на аналогічні за змістом у відповідному відмінку. Органічна продукція може бути виготовлена за технічними вимогами із сировини, передбаченої цими ТУ та упакована, маркована і мати строки придатності як і звичайна продукція, що не має статусу органічна, якщо інше не передбачено на момент її виготовлення чинним законодавством. До введення в дію в Україні Технічного регламенту та інших підзаконних актів щодо органічних продуктів дозволено використовувати вимоги згідно з рекомендаціями Правил органічного виробництва (Кодекс Алиментариус. Органические пищевые продукты 72 с.,/Codex Alimentarius Guidelines for Organically produced food 1999/2001; EU Regulation 2092/91 (EC 834/2007) (Постанова комісії (ЄС) №889/2008 від 5 вересня 2008 р.). Характеристика органічних видів продукції (молока) відповідає технічній характеристиці аналогічної за назвою продукції. |
Tweet |
Send by E-mail Print version |