“Favorites of Success” logo Організовуєш весілля? Найми професійного управлінця
© FAVOR.com.ua
 
Організовуєш весілля? Найми професійного управлінця
  
Організовуєш весілля? Найми професійного управлінця

Традиційне українське весілля не піддається управлінню. А все тому, що почали організовувати не з того місця, не в той час і не з тими людьми.

Сценарист, режисер і організатор в одному обличчі
Весілля – це подія непередбачених обставин. Спізнилися, забули, не встигли, не спрогнозували. І це давно зрозуміло, що щось там піде не так. Ви не перші і не останні. Тому, щоб подія пройшла максимально «так», необхідно написати докладний сценарій, в деталях. Спостерігати за його виконанням має одна людина. Назвемо її модератор, організатор, менеджер. Але не плутайте з тамадою. У цього персонажа геть інша роль. Пише ролі якраз саме управлінець, що поєднав у собі сценариста, режисера і організатора. Саме він розписує ролі і контролює, щоб все пройшло згідно сценарію, чи миттєво реагує на ситуації та змінює хід дій.

Форс-мажори. Хто про них думав?
Ви станете не першими організаторами і не першою молодою парою, яка відбула весілля. Тому думайте довго, а тоді вже вирішуйте, як і що. Причому радьтесь не з емоцій: Як ти це пережила? Ти плакала? А розвідуйте технічні питання: мікрофони, апаратура, розетки, кондиціонери, освітлення, акумулятори. Це все те, що не зможете виправити у день весілля.
Чи замислювались ви, що будете робити, коли розетка перегорить, а інших нема, коли світла не буде, коли музиканти не встигнуть? Ні, тоді починайте, або наймайте компетентну людину, яка подумає і вирішить за вас.

Організатори – молода пара і батьки
Ми завжди віримо у свої сили. Інколи аж занадто. Особливо, коли впевнені, що зможемо на весіллі і молодою парою (батьками) бути, а ще й івент-менеджером. І врешті через брак часу завалимо і одну і другу службу. А на обличчі будуть червоні прояви хвилювань, в голові щось прораховуватимете. І звичайно, яке ж там свято.

До того ж звідки людині без досвіду знати, як воно організовується. Досвід гостя не дає досвіду організації. Він бачить тільки поверхню айсберга.

В організації весілля є чіткі правила, як в будь-якій організації. Наприклад, коли я з командою організовуємо тренінг на чужій території, ми беремо з собою подовжувачі, музику, мікрофон, і все те, що знадобиться. Хоч нам завжди кажуть: «Нічого не беріть. У нас все є». Але, як практика показує, що приїжджаємо, а нема речей, необхідних для його проведення.

За 2 дні ставимо ТОВСТУ КРАПКУ
Звичайно складно завершити приготування заздалегідь, особливо, коли все хочеться зробити в останній момент. Але треба себе примусити заради гарної події.

В американців добре, завжди їм з приємністю дивуюсь – у них репетиція весілля. Вона відбувається за 2-3 дні урочистої події. На неї не всі гості приходять, але все одно якісна генеральна репетиція. Вони грають повністю свою п’єсу під назвою «Весілля» і одразу ж бачать, що не так, та враховують на самій події.

Погодження події на трьох рівнях
Бачення у всіх різне, особливо такої важливої події, як весілля. Тому, хочеться чи не хочеться, треба погоджувати між батьками обох сторін і молодою парою. І якщо найняти професійного управлінця, конфлікти будуть перетворені в дієві та гарні вирішення. Він повинен бути психологом, у нього має бути розвинена інтуїція, щоб догодити кожній стороні і при цьому запропонувати щось дійсно вартісне. Якщо ця людина професіонал, вона вирішила не один надважкий конфлікт і ваша історія для нього як одна із тисячі.

На мою думку, ідеальним портретом івент-менеджера є жінка у віці від 35 років. Вона має досвід, не заздрить. Це її місія – творити красу. Можливо, такими професійними є і чоловіки. Але я просто не уявляю собі мужчину, який би гарно справлявся з обов’язками і бажав невеликі гонорари. Адже послуги такого спеціаліста мають бути дуже дорогими. Якщо чоловік у 40 років займається організацією весіль, це, як на мене, для нього замало. Зовсім я б не радила брати як управлінця дівчат, подружок. Адже вона буде випендрюватися перед хлопцями і їй в голову приходитимуть божевільні ідеї, які не лізуть ні в кут ні в двері. Наприклад, замовить тільки суші, і врешті половина дорослих гостей дивитиметься на це з квадратними очима. Як каже моя мама: «Я його туди, а воно назад».

Пам’ятайте, весілля – це не зміни, а традиція з багаторічним стажем.

Автор: Людмила Богуш, спеціаліст з управління часом

За матеріалами ПАРА МОЛОДА



 

https://favor.com.ua/en/blogs/2956.html