Кредитний рейтинг КРИСТАЛБАНКу підвищено до рівня uaAA – з прогнозом ‚стабільний‘
  

11 березня 2020 року рейтингове агентство IBI-Rating повідомило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу АТ ‚КРИСТАЛБАНК‘ з рівня uA+ до рівня

 uaAA-,  прогноз рейтингу – стабільний. Також підвищено рейтинг надійності банківских вкладів до рівня ‚5‘ (відмінна надійність).

Для проведення аналітичного дослідження та оновлення кредитного рейтингу та рейтингу надійності банківських вкладів агентство IBI-Rating використовувало фінансову звітність АТ ‚КРИСТАЛБАНК‘ за 2017-2019 рр., планові показники діяльності банку, іншу необхідну внутрішню інформацію, а також інформацію з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими або борговими інструментами. Знак ‚-‘ означає проміжний рейтинговий рівень відносно основного рівня. Прогноз кредитного рейтингу ‚стабільний‘ означає, що зміна кредитного рейтингу протягом року є малоймовірною.

Рейтинг надійності банківських вкладів на рівні ‚5‘ (відмінна надійність) вказує на високу стабільність фінансової установи, банк вчасно розраховується  зі своїми зобов‘язаннями відповідно до чинного законодавства ( у т.ч. вимог НБУ), має добру репутацію. Імовірність виникнення проблем зі своєчасним поверненням вкладу низька, оскільки банк малочутливий до впливу зовнішніх та внутрішніх факторів.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK