Як вибрати металеві поручні (перила) та каркас для сходів?
  
Author:

Як вибрати металеві поручні (перила) та каркас для сходів?

Якщо каркас для сходів має, перш за все, практичне значення, то поручні можуть відіграти ще й дуже важливу роль у дизайні. Але до вибору обох цих складових сходового маршу потрібно підходити ретельно. Тож далі розглянемо ключові аспекти, на які потрібно звернути увагу.

Перила на сходи

Метал – дійсно унікальний матеріал, адже металовироби поєднують у собі неймовірну міцність та можливість створення абсолютно будь-яких дизайнерських рішень. Тому поручні на сходи можуть бути прямі та вигнуті, спіральні та дугоподібні, виточені та лаконічні. Їх можна пофарбувати у будь-який колір, додати декор чи обрати ковані перила із складними елементами. Якщо ви хочете щось незвичне – майстри компанії «Стальні Рішення» запропонують вам виготовлення по ескізу і ваш інтер’єр буде дійсно унікальним.

Серед найпопулярніших конструкції такі:

  • Зварні: цільна конструкція з металевих труб, елементи якої зварюють перед монтажем або безпосередньо у процесі встановлення.

  • Збірні: складаються з окремих секцій та кріплень. Їхня перевага полягає в тому, що збір можна провести самостійно, а за потреби – демонтувати без особливих проблем.

Поручні на сходи можна зробити у будь-якому стилі та дизайні: брутальні перила лофт із металевого кута чи «квадрата» або витончені і візуально легкі конструкції в стилі сканді.

Серед переваг металевих перил:

  • Надійність та довговічність: вони прослужать не одне десятиліття, особливо, якщо використовувати якісне декоративно-захисне покриття та вчасно його поновлювати. З цією метою застосовують цинкування, нікелювання, нанесення порошкової, полімерної, акрилової або алкідної фарб.

  • Стійкість до різних видів впливу: вологи, механічних пошкоджень, сонячного випромінювання, грибка та плісняви.

  • Пожежна безпека: метал не боїться впливу високих температур чи прямого вогню.

  • Декоративна «гнучкість», тобто можливість втілення будь-яких дизайнерських рішень: від лаконічного і стриманого оформлення до витонченого з кованими елементами.

Вдало підібрані перила https://stalni-rishennja.com.ua/peryla-loft/ можуть кардинально змінити вигляд як самих сходів, так і всього приміщення. А найбільш вдалий варіант вам допоможуть обрати та втілити майстри компанії «Стальні рішення» в місті Рівне та області.

Каркас для сходів з металу

Повністю металеві сходи частіше застосовують в екстер’єрі приміщень, а от для інтер’єру обирають каркас із металу, а самі сходинки з дерева чи інших матеріалів. Вибір металу пов’язаний з тим, що сходи з такою основою мають візуально легкий вигляд. Добротні і надійні металеві конструкції не займають багато місця, тому економлять простір.

Сучасні рішення в стилі хай-тек особливо популярні, адже виконані з металу та надміцного пластику – не створюють візуального шуму і вирізняються практичністю. Ефектний вигляд мають сходи в стилі лофт, які виконують у поєднанні металу та дерева. Також на металевому каркасі виготовляють сходові марші в інших інтер’єрних стилях.

Обираючи поручні та каркаси для сходів, варто звернути увагу не тільки на естетичну складову, а й на функціональність та якість виконання роботи – вони впливають на довговічні і надійність конструкції. Якщо ви обраєте огородження сходових маршів чи онову з металу – якісні зовнішні та внутрішні сходи пропонує компанія «Стальні рішення». Майстри втілюють найоригінальніші ідеї та застосовують високоякісні матеріали, що дозволяє поєднати естетику і надійність.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version