2
  
Author:

Рукавички — річ, яка забезпечує захист при виконанні різноманітних робіт. Саме тому їх вибору слід приділити особливу увагу. Сьогодні в продажі доступні різні типи робочих рукавичок, серед яких найпопулярнішими є латексні та нітрилові. В чому різниця між цими двома типами рукавиць та який матеріал краще — з’ясовуємо в цій статті.

В чому особливість латексних рукавичок

Такі рукавички виготовляються з натурального латексу. Основою матеріалу є сік каучукового дерева бразильської гевеї, який піддається спеціальним обробкам. Завдяки цьому латексні рукавички вирізняються:

  • міцністю — рукавички виготовляються по безшовній технології, яка робить їх максимально надійними;

  • пружністю — латекс легко тягнеться та зберігає форму;

  • м’якістю — рукавички з латексу приємні до шкіри та забезпечують тактильну чутливість;

  • гігієнічністю — сік гевеї має бактерицидні властивості, які присутні й у рукавичках з латексу;

  • гідрофобністю — цей натуральний матеріал не вбирає вологу, що робить його довговічним.

Латексні рукавички забезпечують надійний захист від неагресивних хімікатів, патогенної мікрофлори, вологи, жирів, подразнень та подряпин. Вони добре прилягають до руки, не сковуючи рухів. А наявність рельєфного малюнку дозволяє зручно тримати інструменти та дрібні деталі.

Серед недоліків латексних рукавичок варто зауважити те, що у деяких людей вони можуть викликати алергічну реакцію. Проте відсоток людей з алергією на латекс досить малий.

Що собою являють нітрилові рукавички

Нітрил — це синтетичний каучук, який отримується з матеріалів нафтового перероблювання. Вперше нітрил був розроблений та запатентований у 1997 році й з того часу активно використовується для виготовлення різноманітних речей, в тому числі робочих рукавичок.

Перевагами нітрилу є:

  • стійкість до проколів, стирання, різноманітних мастил та бензину;

  • високий рівень еластичності;

  • гіпоалергенність;

  • стійкість до широкого діапазону температур (від -40°C до 130°C).

Завдяки цьому нітрилові рукавички чудово підходять для різноманітних промислових робіт, складальних та сортувальних операцій.

Які рукавички кращі — латексні чи нітрилові

Вибирати між латексними та нітриловими рукавичками слід виходячи з конкретних потреб та умов використання. При цьому рекомендується враховувати такі аспекти:

  • Рівень захисту. Рукавички з латексу добре захищають від мікроорганізмів. Однак вони менш стійкі до хімічних впливів ніж нітрилові.

  • Алергії. Латексні рукавички можуть викликати алергічні реакції в деяких людей. Натомість нітрилові підходять практично всім, оскільки вони є гіпоалергенними.

  • Вартість. Як правило, латексні рукавиці коштують дешевше ніж нітрилові.

  • Загалом, латексні рукавички рекомендується здебільшого використовувати для різноманітних медичних процедур, де важлива висока тактильна чутливість. Вони забезпечують комфорт і захист, необхідний для точних маніпуляцій.

Нітрилові рукавички є кращим вибором для тих, хто шукає гіпоалергенний варіант або працює з хімічними речовинами та в умовах, де важлива додаткова міцність. Вони вирізняються надійним захистом і довговічністю, що робить їх універсальними для різних сфер застосування.

Щоб підібрати відповідні робочі рукавички варто ознайомитись з усіма їх видами. Зробити це можна в магазині Consafety.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version