Типи матраців
  
Автор:

    Практично кожна людина вважає матрац хорошим, якщо на ньому зручно спати. Окрім суб’єктивної думки власника існують певні критерії, керуватися якими необхідно при виборі  моделі. Якісний матрац має бути не лише зручним, але і забезпечувати правильне положення хребта під час сну. Бажано вибирати вироби гіпоалергенні, з великим експлуатаційним ресурсом.

Класифікація матраців за конструкцією і жорсткістю

    Характеристики матраців безпосередньо залежать від конструкції виробу і складу наповнювача. При виборі бажано порівняти параметри декількох доступних варіантів і вибрати найбільш відповідний з них. Якщо самостійно вибрати матрац не вдається, можна скористатися консультацією досвідченого фахівця. По конструкції вироби діляться на наступні категорії:

  • Безпружинні моделі, характеристики яких визначаються складом наповнювача. Найбільш дорогими і якісними вважаються моделі з натуральним латексом і кокосовою койрой. Доступнішими і дуже хорошими за якістю є пінополіуретанові вироби. Для безпружинних матраців характерна висока жорсткість і пружність, а також невелика висота.
  • Матраци на залежному блоку пружин, вважаються виробами бюджетного сегменту. В їх конструкцію входить велика кількість пружин, зв’язаних між собою. Такі моделі вважаються м’якими, оскільки при механічних навантаженнях прогинаються всі сусідні елементи. Купують подібні моделі при необхідності заощадити кошти.
  • Моделі з незалежним блокомпружин, також мають в складі багато пружин. При цьому кожен елемент знаходиться в окремому чохлі, а маса лежачої людини не розподіляється на сусідні блоки. Такі матраци мають яскраво виражені ортопедичні властивості і дуже популярні у покупців.
  • Вибираючи конструкцію необхідно враховувати жорсткість кожного варіанту. Безпружинні моделі вважаються найтвердішими, вироби з незалежним блоком мають помірну жорсткість, а їх аналоги із залежними пружинами є найм’якшими.

Склад наповнювача і конструкція вважаються основними, але не єдиними критеріями матраців. Відповідно до загальноприйнятої класифікації існує поділ моделей по габаритних розмірах. Виділяють наступні категорії продукції:

  • Матраци для новонароджених мають довжину від 1,2 до 1,25 метра при стандартній ширині 0,6 метра.
  • Дитячі моделі мають декілька варіантів виконання, при цьому стандартна довжина складає 1,6 метра. Ширина виробів варіюється від 0,6 до 0,8 метра.
  • Дорослі моделі, призначені для використання на односпальних ліжках, пропонують велику кількість варіантів. В продажу є моделі з довжиною 1,90 та 2 метра, а ширина варіюється в межах 0,7 – 1,2 метра.
  • Габарити півтораспальних і двоспальних матраців практично не мають обмежень. При цьому мінімальна ширина такого виробу складає 1,4 метра, а довжина може бути від 2 до 2,2 метра.

    Окрім стандартних матраців завжди можна придбати напівкруглі моделі, стильні і оригінальні, а також замовити виріб по індивідуальних розмірах. Маса матраців також варіюється в значних межах. Односпальні, дитячі і безпружинні моделі мають невелику висоту і масу. Габаритні двоспальні моделі з незалежними пружинними блоками мають значну вагу, а переносити їх краще у двох.


Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте