1
  
Автор:

Вітаміни — органічні сполуки, важливі для повноцінної роботи всіх систем нашого організму. При збалансованому харчуванні ми отримуємо вітаміни з їжі. Проте при неправильно підібраному харчуванні, захворюваннях, порушеннях обмінних процесів організм недоотримує необхідних вітамінів, тому виникає потреба в додатковому прийманні вітамінних добавок.

Які вітаміни нам потрібні? 

Станом на сьогодні відкрито 13 вітамінів, що мають різні функції та хімічну структуру. Вітаміни можуть бути жиро – та водорозчинними.

Жиророзчинні вітаміни (до них належать А, D, E і K) засвоюються в кишківнику разом із жирами. Цінність таких вітамінів полягає в тому, що вони накопичуються та можуть тижнями, чи й місяцями зберігатися в жировій тканині та печінці.

Водорозчинні вітаміни (вітамін С та всі вітаміни групи В) потрібно споживати регулярно, адже вони засвоюються одразу й не накопичуються.

Чи варто вживати пігулки? 

Клінічні дослідження, що опублікували в Annals of Internal Medicine, говорять про те, що найбільше користі людина отримує від вітамінів, що надходять із харчових продуктів. Люди без супутніх хронічних захворювань можуть отримати всі потрібні вітаміни з овочів, фруктів, цільних злаків.

При дефіциті певних вітамінів чи мікроелементів, після рекомендації лікаря, можливо додатково приймати мультивітамінні комплекси. Також приймання мультивітамінних комплексів показано при хворобах та в період відновлення, щоби покращити роботу організму.

Найвідоміші мультивітамінні препарати 

Один із найвідоміших виробників біологічно активних добавок California Gold Nutrition пропонує комплекс Liposomal Vitamin K2+D3. Це унікальне поєднання вітамінів, створене для підтримки здоров’я серцево-судинної системи, кісток, зубів.

Вітамін D3 необхідний для правильного засвоєння кальцію та фосфору. Вітамін важливий для збереження здоров’я кісток та зубів, а також підтримки роботи імунної системи.

D3

Bluebonnet Vitamin A 3,000 mcg — добавка вітаміну А, необхідного для очей, шкіри та загального здоров’я організму.

Приймання добавки забезпечує такі ефекти:

  • покращення тонусу шкіри;

  • захист від впливу вільних радикалів;

  • підтримка зору;

  • зміцнення імунної системи.

Вітамін А в організмі перетворюється на 11-цис-ретиналь, котрий поєднується з опсином, перетворюючись на родопсин. Завдяки цій сполуці палички сітківки ока краще діють на світло. Нестача вітаміну А призводить до порушення вироблення родопсину, як наслідок — погіршення зору. Також вітамін А необхідний для імунної системи, зокрема для кісткового мозку, де формуються імунні клітини.

Вітамін С — підтримка імунної системи та всього організму 

Вітамін С вважається найціннішим для імунної системи, але не тільки. Компанія California Gold Nutrition Gold пропонує комплекс на основі вітаміну C, а також допомагає у виробництві колагену.

Також добавка забезпечує такі ефекти:

  • захист клітин від окисного ушкодження;

  • покращення засвоєння негемового заліза;

  • сприяння правильного засвоєння енергії в обмінних процесах;

  • покращення роботи нервової системи;

  • зменшення втоми.

Добавку California Gold Nutrition Gold C рекомендовано приймати людям, що активно займаються спортом, а також ослабленим, людям після тривалої хвороби.

Обрати ці та інші вітамінні комплекси для дітей та дорослих ви зможете у магазині MonsterLab.


Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати