ЗАЗ презентував новий автомобіль С-класу «ЗАЗ Forza»
  
Інтерфакс-Україна

Запорізький автомобілебудівний завод 17 лютого презентував своє нове дітище – автомобіль класу С «ЗАЗ Forza», який зроблено спільно з китайською фірмою Chery Avtomobile. Представники запорізького автозаводу і китайської фірми Chery Avtomobile під час презентації підкреслили, що «ЗАЗ Forza» стильний (дизайн італійського ательє Torino Design) не лише зовні, а й має низку сучасних опцій для комфорту, надійності і безпеки, а також конкурентну ціну – 79 тис 900 грн, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Наші інвестиції в проект «ЗАЗ Forza» становили до 30 млн дол. Гроші були достатньо великі витрачені, щоб запорізький автозавод міг виробляти продукт технічно високого рівня», – заявив почесний президент корпорації «УкрАВТО» Таріел Васадзе.

Як зазначив на прес-конференції голова правління ЗАТ «ЗАЗ» Микола Євдокименко, ЗАЗ відповідально ставитиметься до собівартості, виробляючи продукти і компоненти в Україні, зокрема, на ЗАЗі, а також використовуючи українську сировину й матеріали. «Наприклад, на комбінаті «Запоріжсталь» ми купуємо автомобільний лист – приблизно 15 тис тонн листа».

За словами заступника голови правління ЗАТ «ЗАЗ» Юрія Плечуна, «у виробництві нового автомобіля «ЗАЗ Forza» корпорація «УкрАВТО» орієнтувалася на молодіжну аудиторію: автомобіль складається за ліцензією, спроектований європейськими фахівцями і відповідає всім вимогам, що діють в Україні і Росії. За рівнем токсичності, пасивній і активній безпеці він відповідає нормам «Євро-4». Тобто він випереджає за токсичністю норми, що діють в Україні, вдвічі.

Плечун підкреслив, що вже сьогодні «ЗАЗ Forza» можна назвати українським автомобілем, адже «якщо по автомобілю «Ланос» ЗАЗ підійшов до рівня локалізації 50 і більше відсотків тільки до кінця другого року виробництва, то в цьому автомобілі запорізькі автомобілебудівники цього року матимуть 51 відсоток доданої вартості в Україні».

«За правилами визначення країни походження для того, щоб автомобіль вважався таким, що складається в країні, достатньо зварювання, фарбування і складання плюс 51 відсоток доданої вартості. Цей автомобіль за всіма правилами визначення – 100 відсотків український автомобіль, адже навіть силовий агрегат до цього автомобіля виробляється в Україні – на Мелітопольському моторному заводі. Це новий силовий агрегат на півтора літра з відповідністю норми токсичності – «Євро-4», – заявив Плечун.

Як зазначили на ЗАЗі, «ЗАЗ Forza» розрахований для продажу на внутрішньому ринку і на експорт. У 2011 році в планах підприємства продати 1500 цих автомобілів в Україні і 7,5 тис – в країнах СНД.

Запорізький автозавод в січні 2011 року зняв з виробництва автомобілі «Славута» (ЗАЗ-1103) і «Таврія»-пікап (ЗАЗ-110557) «через нерентабельність у зв’язку зі скороченням попиту».

У 2008 році ЗАЗ зняв з виробництва тридверну модель автомобіля «Таврія». Отже, з 2011 року під брендом ЗАЗ випускатимуть тільки автомобілі Lаnos і новий автомобіль, який буде презентовано в лютому, – Forza на базі китайської Chery.

Крім того, «УкрАВТО» планує під брендом ЗАЗ в поточному році почати на запорізькому підприємстві виробництво Chevrolet Aveo, перенісши його з польського заводу FSO.

Запорізький автомобілебудівний завод виробляє легкові автомобілі ЗАЗ, Lanos, ВАЗ, Chevrolet, вантажні автомобілі ТАТА, JAC, автобуси малого класу I-VAN, запасні частини для автомобілів і експортує їх до Росії, Єгипту, Вірменії, Білорусі, Грузії, Азербайджану, Сирії, Індонезії, Албанії.

У 2010 році підприємство випустило 45,465 тис автотранспортних засобів, що на 2% менше за аналогічний показник 2009 року.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(1)
utilmind utilmind
Если я правильно понимаю, это Chery A13 будет выпускаться под маркой ZAZ Forza?
or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK