В Києві відбулися масштабні змагання з футболу «3х3» в рамках Національної кампанії до Євро-2012 «Давай разом!»
  
msms.gov.ua

У четвер, 9 лютого, в Києві відбулися масштабні змагання з футболу «3х3» в рамках Національної соціальної компанії до Євро-2012 «Давай разом!» компоненту Fair Play – Чесна гра.
В спортивному залі ЦСК ЗСУ на проспекту Повітрофлотському зібралися тисячі людей: школярів, батьків, уболівальників. До учасників приїхали юні футболісти Київського «Динамо» та Донецького «Шахтаря», співачка та партнер Кампанії Гайтана.

Змагання, в яких взяли участь понад півтисячі дітей, пройшли за підтримки Державної служби молоді та спорту України, Представництва ООН в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та ін..До гравців, уболівальників та просто спостерігачів під час відкриття змагань з вітальним словом звернувся Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. «Сподіваюся, що це буде масштабна і дуже різнопланова, насичена різними видами рухових ігор акція, задля організації якої об’єдналося дуже багато партнерів», – сказав керівник Служби.

«Проект «Давай разом» і всі його під проекти спрямовані та те, щоб залучати дітей до спорту, пропагувати здоровий спосіб життя, сімейні цінності, дати більше знань про соціальні проблеми, зокрема, про поширення ВІЛ/СНІДу, насильство в родинах, небезпеку вживання алкоголю, тютюну, наркотиків. Ми хочемо достукатися до сердець дітей та батьків: більше рухайтеся, виходьте на спортивні майданчики, займайтеся спортом, здоровим дозвіллям. Це ваше здоров’я» – закликав Голова Держслужби Равіль Сафіуллін.

Голова служби також зазначив, що такі акції закладають добрі традиції розвитку масового спорту серед дітей, стануть добрим прикладом для партнерів, вплинуть на розвиток новітніх видів ігор, пов’язаних з футболом та іншими видами спорту.

Також слова вітання висловили Юкіє Мокуо – представник ЮНІСЕФ в Україні

Спеціальні гості Karl Frierson («De Phazz») та Гайтана.

Юні футболісти (до 13-ти) з Київського «Динамо» та Донецького «Шахтаря» зіграли матч, в якому спочатку вели гості: 0:2, потім динамівці зрівняли рахунок, однак донеччани таки перемогли: рахунок гри 2:4 на користь «Шахтаря».

Захід передбачав кілька змагань, конкурсів, майстер-класів (серед яких уроки Ффінансової грамотності від «Юніор Банк» та «Фабрики детского счастья») та розіграшів призів. Кожен учасник може спробувати свої сили відразу в чотирьох видах змагань: футбол 3х3, футбольний волейбол, футбольний теніс, а також командні та індивідуальні футбольні естафети. Саме змагання для школярів з футболу 3х3 – це по три гравці в команді, включаючи воротаря, учасники грають на півеліпсовидному полі. Така компактність, невибагливість та легкодоступність дає можливість грати у футбол в будь-якому дворі.

Цей захід є цікавим не тільки для кожного маленького футболіста, але й для тих, хто любить лише уболівати. Змагання стали одними із найбільш масштабних у своєму роді за останній час, адже загальна кількість учасників турніру становила понад пів тисячі гравців.

Позитивом акції стало те, що участь у ній змогли взяти діти різних вікових груп: від 8-ми до 16-ти років, відбудуться матчі з дівчачого футболу.

Одне із завдань проекту – навчити молодь брати на себе відповідальність за своє життя і здоров’я, за здоров’я своїх дітей.

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
9
9
10
10

Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK