May 30, 2016
  
Author:

Вивчаючи ціни на офісні приміщення різних замовників, можна помітити досить широкий ціновий діапазон. Тут і виникає питання. Від чого відштовхується орендна ставка? На яких положеннях ґрунтується? Чи має право власник призначити будь-яку ціну?

Відразу ж хочеться стати на захист власників комерційної нерухомості. Суми не беруться з голови, вони грунтуються на положеннях, які прописані в законі. Безсумнівно, спираючись на певні норми і маючи верхній і нижній ціновий діапазон, формується і орендна ставка. Отже, наприклад, ви вирішили орендувати офіс станції метро , то повинні знати:

Ставка залежить від загальної площі. Кожен власник метає знайти великого орендаря, тому і йде на різні поступки, надає бонуси. Офіси великої площі важче здати, ніж маленькі за розміром приміщення.
Якість приміщень. Сюди входить і технічне оснащення, і ремонт. Наприклад, деякі адміністративні будівлі були перепрофільовані під офіси, а значить, була проведена модернізація всіх систем: вентиляції, опалення, електропостачання та інші. Клас об’єкта підвищується автоматично, відповідно, і ціна. Наприклад, до такого розряду можна віднести офіс.
Місцезнаходження. Інфраструктура, метро, історичні будівлі, що знаходяться в безпосередній близькості, – все береться в розрахунок і вираховується відповідно до коефіцієнтів.
Базова ставка + коефіцієнт розташування + коефіцієнт будівлі, коефіцієнт комфортності + орендована площа (SАР) – це незмінні величини, які і є основою. Всі величини можна знайти у відповідному положенні. Таким чином обчислюється стандартна плата за приміщення.

Крім цього орендарі змушені платити податки і комунальні послуги згідно лічильників або інші домовленості. ПДВ (податок на додану вартість) є «знаряддям держави» – податкових органів. Крім усього іншого орендарі оплачують послуги з прибирання приміщень, за комунікації, за паркувальні місця, охорону будівлі. Перед підписанням договору необхідно чітко проговорити і письмово закріпити всі платежі, які повинен здійснювати орендар. При цьому не повинно бути розпливчастих понять.

У більшості випадків орендодавці пропонують приміщення на тривалий термін і сума, які вони озвучують, розраховується на рік. Все залежить від підписаного договору.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK