Чай матча чи кава? Чи може порошковий чай замінити каву
  
Author:

зелена матчаБагато людей хочуть позбутись кофеїнової залежності. Проте це важко зробити, тому що кава вже стала улюбленим напоєм і замінити її в раціоні важко. Зараз з’явилася альтернатива – більш корисна та не менш смачна – японський чай ​​матча, який стрімко набуває популярності не тільки в Україні, але й в усьому світі. Матча також бадьорить організм, а смакові якості це справжнє відкриття в світі напоїв.

Негативний вплив кави на організм посилюється за рахунок того, що багато хто п’є її з великою кількістю цукру. Матча ж навпаки, не потребує підсолоджувачів, рекомендується спортсменам, вагітним та діаетикам. Це вважається значною перевагою з точки зору медицини.

Що ж це за такий напій – матча?

Матча (в оригіналі «маття») – це молоде чайне листя, перетерте на кам’яних жорнах в порошок. Справжній матча високої якості виробляють лише на плантаціях Японії. Перед збором врожаю, який відбувається наприкінці весни або на початку літа, чайні кущі Сamellia Sinensis затінюють спеціальними навісами, таким чином затримується фотосинтез а чай максимально накопичує в собі корисні речовини. Маття чай містить у 137 разів більше антиоксидантів, ніж звичайний зелений чай, і в 70 разів більше, ніж апельсиновий сік. Важливим чинником також є правильне зберігання порошкового чаю – використовують сухе заморожування, щоб порошок зберігав накопичені вітаміни.

Століттями без матчі неможлива традиційна японська чайна церемонія. Тому зараз можна сміливо сказати (а сучасна медицина підтвердила), що матча – найкорисніший чай у світі, який перевершує і каву, і будь-які інші сорти листового чаю.

Основні переваги:

  1. У звичайній порції матча кофеїну стільки ж, скільки у чашці кави. З тією лише різницею, що тут кофеїн утворює з танінами особливу сполуку – теїн. Він чудово бадьорить, але діє м’яко, без пікових стрибків тиску.
  2. Існує як мінімум 4 дослідження, які доводять ефективність чайного катехіна в якості профілактики раку шкіри, грудей, розладів пам’яті та уваги.
  3. Багатий вітамінно-мінеральний склад відновлює водно-сольовий баланс тіла.
  4. Суміш алкалоїдів, танінів та ефірних масел – це своєрідний оздоровчий коктейль, який омолоджує тіло, пов’язує токсичні речовини, очищає стінки судин.
  5. Напій допомагає протягом тривалого часу зберігати концентрацію й бадьорість, підтримує працездатність мозку при виконанні складних завдань.

Крім того, чай матча замість кави не змусить особливо змінювати свої смакові звички – його можна пити окремо або готувати матча-латте з використанням молока, отримуючи апетитний напій із витонченим смаком та великою пінкою.


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK