Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів?
  

Безпека в індустрії краси завжди була предметом обговорення у медіа, що позитивно вплинуло на наше ставлення до цього питання.

Як часто проводиться у салоні дезінфекція? Як обробляються інструменти? Ми вже не соромимося запитати про це, а підприємці з радістю відповідають, аби зарекомендувати себе якнайкраще.

Але хто встановлює стандарти мікробіологічної безпеки для індустрії краси та естетичної медицини? Спробуємо розібратися.

Салони за законом

Головним законодавчим документом, який регулює сферу, є «Державні санітарні правила та норми для перукарень різних типів ДСПІН 2.2.2.022-99», затверджені постановою від 25 березня 1999 року у редакції від 23.01.2006.

Пункт 7 цього документу встановлює правила гігієни для майстрів, порядок дезінфекції та стерилізації приміщень та інструментарію. Зокрема, для дезінфекції приміщень і інструментарію дозволяється використання дезінфекційних засобів, що мають позитивний висновок державної санітарно-гігієнічної експертизи.

Серед інших нормативних актів, які визначають вимоги до обслуговування — «Про затвердження правил побутового обслуговування населення» (постанова Кабінету Міністрів України у редакції від 17.01.2014), «Інструкція щодо надання перукарських, манікюрних та педикюрних послуг» (наказ Українського союзу об’єднань, підприємств і організацій побутового обслуговування населення № 20 від 27.08.2000, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 13.11.2000) та деякі інші.

дезинфекция в салонах красоты

Лікарі у салонах: нова норма роботи

Довгий час салони краси могли спиратися на перший зазначений документ про «перукарні різних типів». Але вже багато років професійні заклади надають послуги, що виходять далеко за межі перукарської справи.

Найперше — іміджеві. До них відносяться манікюр, педикюр, пірсинг, тату/татуаж, послуги перукарів, солярій. Як бачимо, деякі з процедур пов’язані з порушенням цілісності шкіри, а отже потребують особливих заходів безпеки.

Також салони пропонують послуги релаксації — масажі, обгортання, ароматерапію, СПА тощо.

Третя категорія — медичні послуги, процедури омолодження, очищення шкірних покривів обличчя, депіляція, ін’єкції.

Останнім часом ми спостерігаємо зсув індустрії краси у бік естетичної медицини. У салонах краси працюють лікарі-косметологи — представники однієї з найнебезпечніших спеціальностей в епідеміологічному відношенні.

Поява у сервісних закладах лікаря передбачає, що санітарні норми відповідатимуть показникам, встановленим для медичних закладів. Вимоги до безпеки у салонах стали жорсткішими, і у майбутньому тенденція посилюватиметься.

дезинфекция в салонах красоты

Чим дезінфікувати?

Дезінфекція — етап мікробіологічного захисту в закладах б’юті-індустрії, який передбачає використання фізичних, хімічних і механічних методів знезараження патогенних мікроорганізмів. Мета дезінфекції — запобігти передачі збудників хвороби через об’єкти зовнішнього середовища.

Для дезінфекції використовують засоби, дозволені до застосування Міністерством охорони здоров’я України, що мають сертифікати заводу-виробника, котрі засвідчують відповідність вимогам Державних галузевих стандартів чи технічних умов.

Всім стандартам відповідають засоби українського виробника «Він Стрім», який випускає продукцію під брендами Clean Stream та Clean Pro. Ці продукти, розроблені для потреб медичної сфери, ідеальні для салонів краси.

дезинфекція в салоні

Популярністю користуються дезінфікуючий концентрат «ВІТАДЕЗ ЕН», засоби для обробки поверхонь «CLEAN STREAM SURFACE», дезінфекційні засоби в рідкій та гелевій формі, антибактеріальне гель-мило для рук «CLEAN STREAM».

Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів? - галерея №1 - фото №6
Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів? - галерея №1 - фото №1
Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів? - галерея №1 - фото №2
Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів? - галерея №1 - фото №3
Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів? - галерея №1 - фото №4
Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів? - галерея №1 - фото №5
Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів? - галерея №1 - фото №6
Стандарти безпеки в індустрії краси. Як захистити персонал та клієнтів? - галерея №1 - фото №1

«Він Стрім» пропонує дезінфектори у різних об’ємах, що закриває будь-які потреби. В асортименті є як антисептичні засоби в одноразових стіках, так і антисептик у 5-літровій ємності.

дезинфекція в салоні

«Він Стрім» заснована в червні 2018 року. З дня заснування експерти компанії розвивали культуру гігієнічної обробки рук. Сьогодні продуктами користуються понад 1 млн споживачів в Україні.

дезинфекція в салоні

Виробник співпрацює з провідними хіміками-технологами, які спеціалізуються на розробці дезінфікуючих засобів і косметики. Завдяки професійному обладнанню та особливій увазі до якості сировини, «Він Стрім» виготовляє продукцію рівня найкращих світових брендів. Відмінна риса засобів — хороша дія на шкіру рук і поверхонь, які обробляються, та приємний запах.

За матеріал дякуємо порталу hochu.ua


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK