Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні: десерти, креми, пудинги, суфле, пасти, соуси, муси, коктейлі
  
Автор:
ДЕСЕРТИ КИСЛОМОЛОЧНІ
ТУ 15.5-19492247-004-2002

Нова назва за Зміною № 2:
«Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні:
десерти, креми, пудинги, суфле, пасти, соуси, муси, коктейлі»

Термін дії ТУ подовжено до 2016 р.

Виписка з ТУ по різнопланових рідких і густих ДЕСЕРТАХ
Ці технічні умовипоширюються на продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні: десерти, креми, пудинги, суфле, пасти, соуси, муси, коктейлі /далі за текстом – продукти/, які виробляють з молока і/або продуктів його переробки із застосуванням бактеріальних заквасок і/або заквашувальних препаратів, і/або бактеріальних концентратів /далі за текстом заквасок/, шляхом зсідання молочної сировини, молока, вершків, молочної нормалізованої суміші під дією: закваски, молокозсідальних ферментів, органічних кислот, фізико-хімічних факторів, і/ або із готових кисломолочних продуктів, і/або із їх напівфабрикатів, в т.ч. із сироватки і інших продуктів переробки молока, без або з використанням продуктів, напівфабрикатів або сировини немолочного походження; або шляхом сквашуванням заквасками нормалізованої пастеризованої і/або стерилізованої суміші на основі молока і/або продуктів його переробки; з додаванням пробіотичних культур молочнокислих бактерій і/або біфідобактерій – для видів біопродуктів; з додаванням біфідобактерій або молочнокислих культур з біфідобактеріями – для біфідопродуктів; без або з додатковим використанням в довільній комбінації складових, передбачених п.3.4; без або з додатковою обробкою для продуктів кисломолочних, окрім біопродуктів і біфідопродуктів, в т. ч.: – з термізацією кисломолочного продукту різними способами, або без неї; з додатковим збиванням і/або желюванням і/або глазуруванням; – із додатковим повним чи частковим заморожуванням – для продуктів заморожених, або без заморожування – для продуктів, придатних для заморожування і всіх інших видів; – з використанням замінників молочного жиру, рослинних жирів для продуктів кисломолочно-рослинних, і призначені для харчування населення та у сфері ресторанного господарства та згідно з додатком Б.
Приклад умовного позначення під час замовлення:
– продукту кисломолочного:
«Десерт йогуртний, збагачений вітамінами і лактулозою, підсолоджений малиновим джемом 6 % жиру"назва (за наявності). ТУ У 15.5-19492247-004-2002»;
– продукту кисломолочно-рослинного:
«Коктейль кисломолочного-рослинний для заморожування 3,2 % жиру з полуничним сиропом (назва /за наявності/). ТУ У 15.5-19492247-004-2002»;
Продукт молоковмісний сирний підсолений, відварений по-домашньому, 9.5 % жиру (назва /за наявності/)». ТУ У 15.5-19492247-004-2002».
Назва (за наявності, яка встановлена виробником) може бути розміщена після загальної назви продукту, а вміст жиру може вказуватися різними способами, які наводяться у всіх чинних ДСТУ.
ПРОДУКТИ КИСЛОМОЛОЧНІ:
Десерти кисломолочні: (скорочено різновиди за складом сировини /далі за текстом – скорочено/)
Десерти кисломолочні збагачені: (скорочено)
Десерти кисломолочні желейні: (скорочено)

Десерти кисломолочні – два продукти в окремих камерах двокамерної упаковки:
Десерт кисломолочний «Кефір і наповнювач».
Десерт кисломолочний «Ряжанка і наповнювач».
Десерт кисломолочний «Сирок і наповнювач».
Десерт кисломолочний «Сирок і сметана».
Десерт кисломолочний «Сирок і вершки».
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний і наповнювач».
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний і сметана».
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний і вершки».
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий і наповнювач».
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий і сметана».
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий і вершки».

Десерти кисломолочні – два продукти поєднані в однокамерній упаковці:
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий у наповнювачі».
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий у сметані».
Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий у вершках».

Креми кисломолочні:
Крем кисломолочний: без наповнювачів; з наповнювачами; ароматний.
Крем кисломолочний термізований: без наповнювачів; з наповнювачами; ароматний.
Крем кисломолочний для заморожування: без наповнювачів; з наповнювачами; ароматний.
Крем кисломолочний заморожений: без наповнювачів; з наповнювачами; ароматний.
Креми кисломолочні збагачені: (скорочено)
Пудинги кисломолочні:
Пудинги кисломолочні збагачені: (скорочено)
Суфле кисломолочні:
Суфле кисломолочні збагачені: (скорочено)
Пасти кисломолочні:
Пасти кисломолочні збагачені: (скорочено)
Соуси кисломолочні:
Соуси кисломолочні збагачені:
Муси кисломолочні: (скорочено)
Муси кисломолочні збагачені: (скорочено)
Коктейлі кисломолочні:
Коктейлі кисломолочні збагачені: (скорочено)
Біопродукти кисломолочні:
Біфідопродукти кисломолочні:

Десерти, що виготовляють без наповнювачів, або з доданням солі можуть мати назву : «продукт», при використанні рослинних жирів назва «кисломолочний» уточнюється на: ... «.... кисломолочно-рослинний», або може бути замінена на слово: «...молоковмісний», у всіх випадках передбачено молочних компонентів не менше 25% та молочного жиру не менше 25 % в жировій фазі продукту.
Назва: «кисломолочні» замінюється або доповнюється словами назви кисломолочної основи, тоді десерти чи продукти за асортиментом можуть мати уточнені назви, а саме: сирні, кисломолочні сирні, сиркові, сметанні, йогуртні (або з йогуртом тощо), кефірні, ряжанкові тощо.

АНАЛОГІЧНІ ВИДИ З РОСЛИННИМИ ЖИРАМИ в асортименті (нижче надані скорочено)

ПРОДУКТИ КИСЛОМОЛОЧНО-РОСЛИННІ:
(Асортимент в ТУ далі розписаний подібно кисломолочним,
а тут скорочено лише по основних групах, а саме:)
Десерти кисломолочно-рослинні :
Десерти кисломолочно-рослинні желейні:
Креми кисломолочно-рослинні:
Суфле кисломолочно-рослинні:
Пасти кисломолочно-рослинні:
Муси кисломолочно-рослинні:
Коктейлі кисломолочно-рослинні: (нижче скорочено)

3.2.1.1 В залежності від масової частки жиру продукти виробляють:
– нежирні – з масовими частками жиру від 0,01 % до 0,8%, що не нормуються;
– з масовими частками: 1,0 %, ………….26 % жиру.
3.2.1.2 В залежності від вмісту цукру, продукти виготовляють:
3.2.1.3 В залежності від вмісту солі кухонної чи солі морської харчової (далі за текстом – солі) продукти виготовляють:
3.2.1.4 В залежності від виду використаних наповнювачів і смако-ароматичних добавок продукти виробляють таких видів:
3.2.1.5 В залежності від використаних для збагачення компонентів, продукти кисломолочні десертні збагачені виготовляють таких видів, як збагачені (надано перелік збагачувачів і інших дозволених до використання компонентів чи добавок, що мають підтверлження МОЗУ про корисні властивості).



Таблиця – Строки придатності продуктів

Найменування продуктів Строк придатності не більше, діб, за температури зберігання
При режимах 1-5, в т.ч.:
1 – від 4°С до 6 °С
2 – від 1 °С до 3°С
3 – від 0 °С до мінус 6 °С
4 – від мінус 7 °С до мінус 17 °С
5 – від мінус 18 °С до мінус 25 °С
Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні 21 30 – – -
Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні термізовані 30 45 – – -
Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні асептично виготовлені 30 45 – – -
Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні термізовані асептично виготовлені 45 60 – – -
Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні для заморожування 21 30 45 90 120
Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні заморожені – – 45 90 120

Свої пропозиції і побажання надсилайте по електронній пошті автору Дмитровській Галині Петрівні, або залишайте свої коментарі.

Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(2)
galinadmitrovskaya galinadmitrovskaya
Документация с правом передачи предприятиям на договорных условиях принадлежит НУХТ, который ее разработал и утвердил (Авторские права: только при участии Дмитровской ГП.)
Отредактировано автором,
Анна (*.34.162)
Здраствуйте Ув. Галина Петровна! Я бы хотела узнать, кому пренадлежит ДЕСЕРТИ КИСЛОМОЛОЧНІ
ТУ 15.5-19492247-004-2002
или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте