Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні: десерти, креми, пудинги, суфле, пасти, соуси, муси, коктейлі | |
Автор: galinadmitrovskaya |
ДЕСЕРТИ КИСЛОМОЛОЧНІ ТУ 15.5-19492247-004-2002 Нова назва за Зміною № 2: «Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні: десерти, креми, пудинги, суфле, пасти, соуси, муси, коктейлі» Термін дії ТУ подовжено до 2016 р. Виписка з ТУ по різнопланових рідких і густих ДЕСЕРТАХ Ці технічні умовипоширюються на продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні: десерти, креми, пудинги, суфле, пасти, соуси, муси, коктейлі /далі за текстом – продукти/, які виробляють з молока і/або продуктів його переробки із застосуванням бактеріальних заквасок і/або заквашувальних препаратів, і/або бактеріальних концентратів /далі за текстом заквасок/, шляхом зсідання молочної сировини, молока, вершків, молочної нормалізованої суміші під дією: закваски, молокозсідальних ферментів, органічних кислот, фізико-хімічних факторів, і/ або із готових кисломолочних продуктів, і/або із їх напівфабрикатів, в т.ч. із сироватки і інших продуктів переробки молока, без або з використанням продуктів, напівфабрикатів або сировини немолочного походження; або шляхом сквашуванням заквасками нормалізованої пастеризованої і/або стерилізованої суміші на основі молока і/або продуктів його переробки; з додаванням пробіотичних культур молочнокислих бактерій і/або біфідобактерій – для видів біопродуктів; з додаванням біфідобактерій або молочнокислих культур з біфідобактеріями – для біфідопродуктів; без або з додатковим використанням в довільній комбінації складових, передбачених п.3.4; без або з додатковою обробкою для продуктів кисломолочних, окрім біопродуктів і біфідопродуктів, в т. ч.: – з термізацією кисломолочного продукту різними способами, або без неї; з додатковим збиванням і/або желюванням і/або глазуруванням; – із додатковим повним чи частковим заморожуванням – для продуктів заморожених, або без заморожування – для продуктів, придатних для заморожування і всіх інших видів; – з використанням замінників молочного жиру, рослинних жирів для продуктів кисломолочно-рослинних, і призначені для харчування населення та у сфері ресторанного господарства та згідно з додатком Б. Приклад умовного позначення під час замовлення: – продукту кисломолочного: «Десерт йогуртний, збагачений вітамінами і лактулозою, підсолоджений малиновим джемом 6 % жиру"назва (за наявності). ТУ У 15.5-19492247-004-2002»; – продукту кисломолочно-рослинного: «Коктейль кисломолочного-рослинний для заморожування 3,2 % жиру з полуничним сиропом (назва /за наявності/). ТУ У 15.5-19492247-004-2002»; Продукт молоковмісний сирний підсолений, відварений по-домашньому, 9.5 % жиру (назва /за наявності/)». ТУ У 15.5-19492247-004-2002». Назва (за наявності, яка встановлена виробником) може бути розміщена після загальної назви продукту, а вміст жиру може вказуватися різними способами, які наводяться у всіх чинних ДСТУ. ПРОДУКТИ КИСЛОМОЛОЧНІ: Десерти кисломолочні: (скорочено різновиди за складом сировини /далі за текстом – скорочено/) Десерти кисломолочні збагачені: (скорочено) Десерти кисломолочні желейні: (скорочено) Десерти кисломолочні – два продукти в окремих камерах двокамерної упаковки: Десерт кисломолочний «Кефір і наповнювач». Десерт кисломолочний «Ряжанка і наповнювач». Десерт кисломолочний «Сирок і наповнювач». Десерт кисломолочний «Сирок і сметана». Десерт кисломолочний «Сирок і вершки». Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний і наповнювач». Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний і сметана». Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний і вершки». Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий і наповнювач». Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий і сметана». Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий і вершки». Десерти кисломолочні – два продукти поєднані в однокамерній упаковці: Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий у наповнювачі». Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий у сметані». Десерт кисломолочний «Сир кисломолочний зернистий у вершках». Креми кисломолочні: Крем кисломолочний: без наповнювачів; з наповнювачами; ароматний. Крем кисломолочний термізований: без наповнювачів; з наповнювачами; ароматний. Крем кисломолочний для заморожування: без наповнювачів; з наповнювачами; ароматний. Крем кисломолочний заморожений: без наповнювачів; з наповнювачами; ароматний. Креми кисломолочні збагачені: (скорочено) Пудинги кисломолочні: Пудинги кисломолочні збагачені: (скорочено) Суфле кисломолочні: Суфле кисломолочні збагачені: (скорочено) Пасти кисломолочні: Пасти кисломолочні збагачені: (скорочено) Соуси кисломолочні: Соуси кисломолочні збагачені: Муси кисломолочні: (скорочено) Муси кисломолочні збагачені: (скорочено) Коктейлі кисломолочні: Коктейлі кисломолочні збагачені: (скорочено) Біопродукти кисломолочні: Біфідопродукти кисломолочні: Десерти, що виготовляють без наповнювачів, або з доданням солі можуть мати назву : «продукт», при використанні рослинних жирів назва «кисломолочний» уточнюється на: ... «.... кисломолочно-рослинний», або може бути замінена на слово: «...молоковмісний», у всіх випадках передбачено молочних компонентів не менше 25% та молочного жиру не менше 25 % в жировій фазі продукту. Назва: «кисломолочні» замінюється або доповнюється словами назви кисломолочної основи, тоді десерти чи продукти за асортиментом можуть мати уточнені назви, а саме: сирні, кисломолочні сирні, сиркові, сметанні, йогуртні (або з йогуртом тощо), кефірні, ряжанкові тощо. АНАЛОГІЧНІ ВИДИ З РОСЛИННИМИ ЖИРАМИ в асортименті (нижче надані скорочено) ПРОДУКТИ КИСЛОМОЛОЧНО-РОСЛИННІ: (Асортимент в ТУ далі розписаний подібно кисломолочним, а тут скорочено лише по основних групах, а саме:) Десерти кисломолочно-рослинні : Десерти кисломолочно-рослинні желейні: Креми кисломолочно-рослинні: Суфле кисломолочно-рослинні: Пасти кисломолочно-рослинні: Муси кисломолочно-рослинні: Коктейлі кисломолочно-рослинні: (нижче скорочено) 3.2.1.1 В залежності від масової частки жиру продукти виробляють: – нежирні – з масовими частками жиру від 0,01 % до 0,8%, що не нормуються; – з масовими частками: 1,0 %, ………….26 % жиру. 3.2.1.2 В залежності від вмісту цукру, продукти виготовляють: 3.2.1.3 В залежності від вмісту солі кухонної чи солі морської харчової (далі за текстом – солі) продукти виготовляють: 3.2.1.4 В залежності від виду використаних наповнювачів і смако-ароматичних добавок продукти виробляють таких видів: 3.2.1.5 В залежності від використаних для збагачення компонентів, продукти кисломолочні десертні збагачені виготовляють таких видів, як збагачені (надано перелік збагачувачів і інших дозволених до використання компонентів чи добавок, що мають підтверлження МОЗУ про корисні властивості). Таблиця – Строки придатності продуктів Найменування продуктів Строк придатності не більше, діб, за температури зберігання При режимах 1-5, в т.ч.: 1 – від 4°С до 6 °С 2 – від 1 °С до 3°С 3 – від 0 °С до мінус 6 °С 4 – від мінус 7 °С до мінус 17 °С 5 – від мінус 18 °С до мінус 25 °С Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні 21 30 – – - Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні термізовані 30 45 – – - Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні асептично виготовлені 30 45 – – - Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні термізовані асептично виготовлені 45 60 – – - Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні для заморожування 21 30 45 90 120 Продукти кисломолочні та кисломолочно-рослинні заморожені – – 45 90 120 Свої пропозиції і побажання надсилайте по електронній пошті автору Дмитровській Галині Петрівні, або залишайте свої коментарі. |
Tweet |
Отправить на E-mail Версия для печати |