Профілактичний догляд за незнімними протезами
  
Автор:

Незнімні протези вимагають ретельного і регулярного догляду, який, втім, практично не відрізняється від догляду за зубами справжніми. Від якості чищення зубних протезів – як коронок, так і місць кріплення – залежить термін служби незнімного протеза і стан зубів, що залишилися. Однією з проблем нерегулярного, неякісного догляду може стати підвищена чутливість ясен внаслідок їх інфікування, їх кровоточивість, що в остаточному підсумку може призвести до випадання опорних зубів, а значить втрати протеза.
   Для догляду за зубними протезами знадобляться самі звичайні зубна паста (краще лікувальна або лікувально-профілактична), якісна зубна щітка зі щетиною достатньої довжини і флос – зубна нитка. Все як завжди: щітка з пастою вичищає поверхню зубів і язика, масажує ясна, видаляє зубний наліт, знищує мікроорганізми. Зубна нитка допомагає впоратися з очищенням міжзубних проміжків від залишків їжі, нальоту. Непогано завести звичку користуватися ополіскувачем для порожнини рота – він допоможе підтримати гігієнічний стан зубів і протезів між чистками.
   Режим чищення зубів після проведеного протезування, практично не змінюється. Рекомендується в перший місяць після проведення операції, чистити зуби не два, а три рази в день, але з цього питання краще консультуватися зі своїм стоматологом. Прийом їжі рекомендується закінчувати обполіскуванням порожнини рота, особливо якщо серед спожитих страв була їжа, з великим вмістом цукру. Якщо ополіскувач недоступний, завжди можна скористатися чистою питною водою – вона не менш ефективно змиє залишки їжі на зубах, не дасть утворитися нальоту.
   Фахівці в області зубного протезування стоматологічного центру «НИКАС», на практиці використовують більшість сучасних методик, з цінами і асортиментом яких можна ознайомитися на сторінці http://nikas.zp.ua/uslugi/protezirovanie/
 


Отправить на E-mailОтправить на E-mail   Версия для печатиВерсия для печати
Комментарии(0)

Пока комментариев нет… Будьте первым кто оставит комментарий по этой теме!

или
Вы можете войти с помощью:
Войти с Facebook Войти с Google Войти с ВКонтакте