Росіяни купують Nemiroff
  

Джерела, близькі до переговорів з продажу Nemiroff, стверджують, що українського виробника алкоголю незабаром продадуть. Реальним покупцем компанії є «Російський стандарт». Решта всіх потенційних покупців вже відмовилася від операції, пише газета «Ведомости».

«Російський стандарт» домовився про купівлю одного з найбільших українських виробників алкоголю — компанії Nemiroff. Джерело, близьке до однієї зі сторін переговорів, підтверджує, що Nemiroff знайшов покупця, і він «з Росії». Яку частку виставлено на продаж і яка буде сума операції, співрозмовники не кажуть.

Представник Nemiroff сказав лише, що переговори ще не завершено. Представник «Російського стандарту» додав, що до 15 листопада нічого коментувати не буде.

У лютому повідомлялося, що розлучитися з часткою в Nemiroff готові Яків Грибов (близько 40%) і Анатолій Кіпіш (30%), тоді як засновник Степан Глусь (близько 30%) має намір залишитися в бізнесі. Про те, що Глусь не збирається повністю виходити з бізнесу, влітку підтверджувало джерело, близьке до компанії.

Спочатку на Nemiroff було кілька претендентів: британська Stock Spirits, польська Central European Distribution Corporation (CEDC) і «Російський стандарт». У липні з боротьби вибула CEDC. Один з топ-менеджерів польського холдингу пояснював це високою ціною (називалася ціна в 350 млн дол). У вересні про відмову від переговорів оголосила і Stock Spirits. Тоді ж представник «Російського стандарту» повідомив, що компанія уклала «ексклюзивну угоду з Nemiroff з узгодження умов операції на чотири тижні». Інших подробиць жодна зі сторін не розкривала. Наприкінці жовтня в «Російському стандарті» Рустама Таріко розповідали, що переговори можуть продовжитися до середини листопада.

Партнер BDO в Росії Олена Хромова оцінює Nemiroff в 300-400 млн дол, включаючи борг. Представник українського виробника горілки припускає й нижчу ціну, за якою у результаті можуть продати компанію, — близько 250 млн дол. Топ-менеджер російського виробника міцного алкоголю оцінює Nemiroff в 180-200 млн дол.

Завдяки Nemiroff «Російський стандарт» зможе вийти в ширший сегмент, посиливши таким чином свої позиції зокрема і на російському ринку, вважає аналітик «ВТБ капіталу» Іван Кущ.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті