Грип не спить: У містах та селах на карантин закривають школи, а в лікарнях вводять масковий режим
  

Джерело

За останній тиждень показник захворювання населення на грип та ГРВІ зріс на 13,2%. Директор Київського центру клінічної імунології Олег Назар запевнив «УМ»: «Маємо справу зi звичайним сезонним грипом». Не сіють паніку і в Міністерстві охорони здоров’я, зазначивши, що до епідпорогу нам ще далеко. Сама ж епідемія грипу, зі слів заступника директора Департаменту організації санітарно–епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров’я України Антона Парусова, може розпочатися аж у лютому.

Водночас у міністерстві констатують — кількість хворих постійно зростає. «Протягом наступних тижнів очікується подальше сезонне зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ як в окремих регіонах, так і в цілому по Україні, — сказав учора на прес–конференції Антон Парусов. — Усього за минулий тиждень у 10 контрольних містах України було зареєстровано 55 103 хворих на гострі респіраторні інфекції. З них госпіталізовано 620 осіб, серед яких 82,6% — діти до 17 років».

Тим часом на Буковині вже вдруге зібралася міська надзвичайна протиепідемічна комісія, яка запровадила в місті протиепідемічні обмежувальні заходи, зокрема резервний ліжковий фонд і масковий режим у чернівецьких лікарнях. Із 19 по 25 листопада санепідеміологи констатували перевищення епідемічного порогу в регіоні на 11,9%. Так, станом на минулий понеділок лише в обласному центрі зареєстрували понад 24 тисячі випадків захворювань на ГРВІ. Причому близько 60% хворих — діти до 18 років. Такий сплеск захворюваності відчутний і у школах та дошкільних установах міста, де через хворобу відсутні 16—18% дітей. У тих закладах освіти, де кількість хворих перевищить 25%, запровадять карантинні заходи.

Тим часом у Полтавській області на карантин уже закрили 40 шкіл. Епідемічний поріг захворюваності перевищено в самій Полтаві та в десяти районах області. Загалом на грип та гостру респіраторну інфекцію в регіоні захворіло близько 11 тисяч мешканців, iз них понад сім тисяч — діти. «Сорок шкіл уже другий тиждень перебувають на карантині, ще одна — частково, — повідомила «УМ» заступник головного санітарного лікаря Полтавської області з епідпитань Наталія Горбенко. — Очікуємо зростання рівня захворюваності».

У Міністерстві охорони здоров’я кажуть: до боротьби з грипом та ГРВІ готові. Як зазначив голов ний спеціаліст відділу епідемічного благополуччя Мінздоров’я Костянтин Легеза, вакцинами і марлевими пов’язками Україна забезпечена. До слова, на сьогодні зареєстровано 320 тисяч людей, які пройшли вакцинацію.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті