Журнал «Профіль» закривають через «від’ємні фінансові показники»
  
Українська правда

Акціонерами ВАТ «Главред-Медиа» у п’ятницю, 1 липня, ухвалено рішення закрити журнал «Профіль». Це рішення в понеділок оголосила прес-служба «Главред-Медиа», повідомляє «Українська правда».

«Причини закриття журналу – від’ємні фінансові показники видання протягом останніх 1,5 року, а також те, що Олена Громницька, ідейний натхненник та засновниця журналу, вирішила піти з видавництва», – пише прес-служба.

Останній номер журналу вийшов друком 2 липня 2011 року.

Нагадаємо, що насправді журнал «Профіль» було започатковано 2003 року видавничим домом «Профіт Прес» (що належав власникові девелоперської компанії НСМ Андрієві Заїці). Спочатку видання було діловим, а від 2006 року, коли головним редактором став російський літератор Дмитро Биков, журнал перейшов до ніші general interest. Наприкінці того ж року «Профіль-Україна» очолила Альбіна Трубенкова. Наклад видання становив 34 тис примірників.

2007 року його було придбано холдингом «Главред-Медиа», що належав народному депутатові Олександру Третьякову, сума операції сягнула 2 млн грн. Головним редактором видання тоді було призначено Олену Громницьку, колишнього прес-секретаря президента Леоніда Кучми та міністра палива й енергетики Юрія Бойка.

Очолити журнал пропонували також колишньому прес-секретареві президента Віктора Ющенка Ірині Геращенко, яка згодом очолила інформаційне агентство УНІАН, і колишньому керівникові інформаційного департаменту Народного союзу «Наша Україна», а згодом членові Нацради з питань телебачення і радіомовлення Тетяні Мокріді.

Холдинг «Главред-Медиа» було створено 2006 року народним депутатом України Олександром Третьяковим. До нього входили журнали «Главред» і «Телекритика», телекомпанія «Гравіс», «Нова газета», 51% акцій газети «Известия в Украине» і 40% акцій телеканалу City. Крім того, холдинг контролював інтернет-видання «Главред», Vip-ua.com і Stars.

Нині власником «Главред-Медиа» є громадянин України, Швейцарії та Ізраїлю бізнесмен Ігор Коломойський, який на початку 2010 року викупив частку Олександра Третьякова у холдингу. До холдингу також входила «Газета по-київськи», яку нещодавно, від 23 червня, також закрито.

«Газета по-київськи» була змушена припинити свій вихід, оскільки «...на бренд «Газети» заявив свої претензії колишній міноритарний акціонер та головний редактор Сергій Тихий, який висунув до підприємства суттєві фінансові вимоги. Унаслідок таких дій «Газета по-київськи» вимушена закритися», – йшлося в повідомленні прес-служби видання.

«Олексій Газубей, головний редактор «Газети по-київськи», заявив, що він сподівається на можливість видавати її в оновленому вигляді: «Ми плануємо узгодити нову бізнес-модель газети, оновити та вдосконалити її».

Всю заборгованість з зарплатні працівникам газети погашено. 22 червня, у середу, вийшов останній номер «Газети по-київськи».

У квітні у «Газеті по-київськи» стався конфлікт, що призвів до того, що пішов з посади головний редактор видання Тихий. Він фактично виконав ультиматум власників видання, інакше воно мало закритися як дотаційний проект.

Проблеми у виданні виникли після того, як газета написала про заготовані запитання для прес-конференції Віктора Януковича. Вихід матеріалу збігся з розподілом прибутків «Укрнафти».

 
Киев, 01030
бул. Тараса Шевченко, 34б
Тел.: +38 044 235 21 13,
38 044 235 21 12 - от. рекламы
E-mail:
Веб:

Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті