Українська енергетична біржа реалізувала весь обсяг природного газу на дебютних торгах ПГНК з премією майже в 1 тис грн./тис.м.куб
  
Автор:
Українська енергетична біржа реалізувала весь обсяг природного газу на дебютних торгах ПГНК з премією майже в 1 тис грн./тис.м.кубСьогодні, 17 січня 2017 року на майданчику ТБ «Українська енергетична біржа» відбулися перші торги природним газом ресурсу лютого 2017 року, що був виставлений на торги СП «Полтавська Газонафтова Компанія» (СП «ПГНК»), акціонером якої є англійська JKX Oil&Gas. На дебютні торги заявились 12 учасників, які боролися за виставлений ресурс.

До продажу, учасникам було запропоновано ресурсу з поставкою у лютому 2017 року. Для зручності учасників та з метою підвищення ефективності реалізації весь обсяг було розподілено на лоти по 100 тис.м.куб природного газу зі стартовою ціною 7 500,00 грн. з ПДВ., в ході торгів продавець довиставив ще 100 тис.м.куб, щоб задовільнити попит покупців.

В ході торгів було реалізовано 1,1 млн.м.куб із середнім приростом 12,3%, що склало майже 100 кроків на підвищення. Таким чином, середня ціна реалізації склала 8 423,64 грн./тис.м.куб.

«Для нас це знакова подія, адже сьогодні на нашій біржі відбувається зародження біржового ринку природного газу в Україні, що робить нас на крок ближче до енергонезалежності та створення газового хабу європейського рівня, а ціну газу – прозорою. Сьогоднішні торги довели, що ми можемо, і маємо, розвивати внутрішні інструменти ціноутворення на ринку природного газу, створивши ринкове середовище та ринкові умови всередині країни», – прокоментував результати торгів генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.

«Торги, що пройшли сьогодні, яскраво продемонстрували ефективність біржової торгівлі природним газом в Україні, так як весь ресурс був реалізований за цінами на рівні імпортного паритету, паритету по відношенню до цін найбільших європейських хабів таких, як TTF, NCG та GasPool»,– зазначив заступник голови біржового комітету УЕБ Олексій Ластовець.

Ми вітаємо ініціативу керівництва ПГНК, щодо впровадження біржового механізму реалізації власної продукції який безумовно є максимально прозорим та ефективним методом продажів, що вже на перших торгах дозволило компанії отримати додатковий дохід майже в млн.грн. – додав Олександр Коваленко.
МіткиМітки:  біржа

Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті