Прозорро.Продажі: хто найактивніше продає майно банків-банкрутів
  
Автор:
У липні 2016 року команда волонтерів спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, ГО «Transparency International Україна», Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, Національним банком України та електронними майданчиками розпочали роботу над створенням електронної системи продажу активів неплатоспроможних банків. Зазначена система була побудована за принципами системи Prozorro, тобто на засадах повної публічності, конкурентності та рівного доступу для всіх учасників.
Вже з лютого 2017 року, відповідно до рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, реалізація активів банків-банкрутів проводилась виключно через систему Prozorro.Продажі, до якого протягом року було підключено понад 40 електронних торгових майданчиків.
За даними, що опубліковані у модулі бізнес-аналітики системи Prozorro.Продажі, за результатами 10-ти місячної роботи у 2017 році серед електронних майданчиків абсолютним лідером з обсягів продажу активів банків є майданчик ТБ «Українська енергетична біржа», клієнти якої придбали активів на понад 425 млн. грн., що на 23% випереджає найближчого конкурента.
З чим пов’язаний такий успіх та про подальші перспективи розвитку ми запитали у Генерального директора майданчика Олександра Коваленко.
«Ми давно почали співпрацювати з Фондом, ще задовго до впровадження системи Prozorro.Продажі. Наш досвід показує, що запорукою вдалої роботи є індивідуальний підхід як до кожного клієнта, так і до кожного активу, який ми реалізуємо.
Ми супроводжуємо клієнтів до завершення процедури викупу активів та надаємо повну технічну та юридичну підтримку.
Незважаючи на лідерську позицію, ми не збираємось зупинятися на досягнутому та постійно вдосконалюємося, орієнтуючись на побажання учасників аукціонів: розширюємо контакт-центр та службу юридичної підтримки, модернізуємо електронний майданчик тощо.
Також відзначимо, що з березня 2017 року, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб дозволив фізичним особам брати участь в аукціонах з продажу прав вимоги за кредитними договорами, які обліковуються на балансі неплатоспроможних банків. Це означає, що кожен бажаючий отримав змогу викупити кредит без зайвих фінансових посередників, зекономивши на цьому чималі кошти. Фахівці ТБ «Українська енергетична біржа» допомагають клієнтам побудувати правильну стратегію участі в аукціонах».
Щодо перспектив зазначеного напряму Олександр Коваленко додав:
«По-перше, ми чекаємо на більш активну діяльність Фонду у питанні виставлення активів на продаж. Фонд неодноразово наголошував, що планує в 2017 році виставити на продаж 90% всіх активів збанкрутілих банків.
По-друге, вже впроваджено новий тип аукціону – «голландський», метою якого є пришвидшення процесу реалізації, а отже всі учасники ринку, від покупців до Фонду, зможуть задовольнити свої потреби. Умови торгів значно змінюються, але проблем у клієнтів не виникне, оскільки ми опікуємося покупцями з самого початку».
МіткиМітки:  биржа

Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті