Якою буде зимівля для бджіл: прогноз експерта
  
Автор:
За прогнозами більшості синоптиків, поточна зима буде теплою — з температурними «гойдалками», потепліннями до 0°С, відлигами та вітрами. Як це вплине на зимівлю бджіл?

«Теплі зими негативно впливають на бджіл, адже під час потепління бджолиний клуб розпадається, а потім при різкому похолоданні бджоли не встигають знов зібратись докупи і гинуть. Також в таких умовах їм потрібно більше корму», – розповідає Валерій Курейко, пасічник із 40-річним досвідом та співвласник Бджоло-Садиби «Знатний Мед».

На думку експерта, якщо ця зима буде такою ж теплою, як і минула, то це призведе до «відходу» мінімум 20% бджіл , тобто, із зимівлі вийде не більше 80% бджолиних сімей, наявних на сьогодні.
Враховуючи невтішні прогнози на зиму, бджолярам варто приділити максимальну увагу зимівлі.

«Треба постійно моніторити стан зимівлі, своєчасно підгодовувати бджіл – давати канді, підставляти рамки з кормом. А за необхідності, об’єднувати ослаблені сім’ї. Під час потепління і ближче до весни варто збільшити провітрювання у вуликах через відкриття другого літка», – радить Валерій Курейко.

Ці заходи дозволять зменшити зимові втрати, тим більше, що весна може також бути несприятливою, як це вже було в поточному році, і тоді «відхід» бджолосімей може скласти понад 30%.
Нагадаємо, що через холодну погоду та затяжні дощі у травні 2020 р. , пасічники недобрали від 30 до 50% медового врожаю. Це сталось не тільки через те, що бджоли не змогли зібрати весняні меди, а й в результаті порушення нормального розвитку бджолиних сімей, які підійшли до більш пізніх медозборів (липа, соняшник, тощо) недостатньо сильними.

За додатковою інформацією та актуальними коментарями експертів, будь ласка, звертайтеся:
Tel +38 (099) 417 52 48, e-mail – znatnymed@gmail.com , сайт – www.znatnymed.com

Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті