Як замінити централізоване опалення у багатоповерхівці на електричне?
  
Author:
В Україні щорік, зі стартом опалювального сезону і неможливістю його успішного проходження, мимоволі підіймається питання: яким опаленням замінити централізоване, як зробити це безпечно, як обрати ефективне та економне та, що для цього потрібно?

У містах, де пощастило запустити котельні мало не щодня трапляються пориви тепломережі, вулицями течуть річки та б’ють теплі ключі, до 40% тепла втрачається по дорозі до домівок, а вартість таких послуг є просто захмарною.
Як встановити автономне електроопалення, щоб у будинку більше не підіймалося питання централізованого, щоб електричні мережі, що також не модернізувалися довгий час витримували навантаження і, щоб мешканці звільнилися від непосильних платіжок?
Рішенням поділився керівник електромонтажної компанії із Кропивницького «Мережа тепла» Іван Попруженко, що вже протягом 15-ти років встановлює електроопалення у квартирах та повністю у будинках по всій Україні.
«Згідно з Постановою Кабміну №169 є два законні варіанти встановлення автономки у багатоповерховому будинку: у окремій квартирі чи у всьому будинку одночасно.
Поквартирно – власники квартир можуть отримати дозвіл у міській раді та від’єднатися від централізованого опалення, якщо у 50% приміщень будинку вже встановлені автономки.
Чи усім будинком одночасно, що передбачає згоду більшості мешканців на відмову від ЦО. Як показує наша практика, населення зацікавлене у встановленні індивідуального опалення, тому що, із року в рік стан централізованого гіршає і всі це відчувають.
При комплексному облаштуванні опалення у будинку, крім встановлення електричних обігрівачів у квартирах, ми виготовляємо та погоджуємо прєктно-кошторисну документацію на весь будинок. Згідно з нею – замінюємо внутрішньобудинкові електричні мережі, а обленерго модернізує ввідний кабель від підстанції до щитової будинку.
Мешканці отримують не лише нове економне і надійне індивідуальне опалення, а й збільшену дозвільну потужність на електроенергію з давно застарілої норми 3 кВт на мінімум 5 кВт, повністю нові надійні електричні мережі. Такі ж кабелі, проводку, щитові, автомати мають сучасні новобудови. Завдяки збільшенню потужності люди можуть вільно користуватися усіма електроприладами у квартирі, не лише електроопаленням.
Але це не всі переваги таких позитивних змін. Саме індивідуальне електричне опалення дозволяє: починати та завершувати опалювальний сезон, коли хто забажає, встановлювати температуру повітря у кожній кімнаті свою, регулювати витратами, отримувати дійсно тепло та затишок».
Побачивши альтернативу, українці позбудуться газових кайданів, а з електричним опаленням надалі будуть з легкістю входити в опалювальний сезон.

Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version