НАУКОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: Харчування та формування здорової кишкової мікрофлори у дітей перших місяців життя
  
Компанія: ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів»
НАУКОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: Харчування та формування здорової кишкової мікрофлори у дітей перших місяців життяСучасні дослідження, виконані в галузі педіатрії, свідчать про те, що важливу роль в профілактиці захворювань органів травлення, дихання, харчової алергії відіграє формування нормального мікробіоценозу кишечника дитини, починаючи з перших днів її життя. Грудне вигодовування багато в чому є визначним чинником характеру мікробної колонізації кишечника. Необхідність штучного вигодовування створює передумови для формування мікроекологічних порушень. Найбільш уразливі для дизбіозу передчаснонароджені діти, шлунково-кишковий тракт яких повільно заселюється корисною мікрофлорою, що робить їх уразливими для впливу різних патогенних мікроорганізмів. Одним з можливих шляхів вирішення проблеми дизбіозу новонароджених та дітей раннього віку являється використання адаптованих молочних сумішей, збагачених пребіотиками. Суха дитяча молочна суміш Хорольського молококонсервного комбінату «Малютка premium-1», збагачена пребіотиками та нуклеотидами, повністю відповідає вимогам Європейських стандартів до дитячого харчування.

Метою даного дослідження було вивчити та дати об‘єктивну оцінку клінічної ефективності використання вітчизняної суміші«Малютка-1 premium» з пребіотиками та нуклеотидами в харчуванні дітей першого року життя.

Матеріали та методи. Клінічне дослідження проведене на базі дитячого поліклінічного відділеня дитячої міської клінічної лікарні м. Полтави. Основну групу спостереження склали 23 дитини у віці 10 днів – 4 міс., які вигодовувалися сумішшю «Малютка premium 1».

Результати та їх обговорення. При введенні до раціону суміші «Малютка premium 1» з пребіотиками та нуклеотидами» спостерігалося значне зниження епізодів закрепів, а через три тижні використання даної суміші – повне їх зникнення. Відмічена позитивна динаміка у складі мікрофлори кишечника (достовірне підвищення концентрації біфідо – і лактобактерій та зменшення умовно-патогенної мікрофлори, р<0.05).

Висновки. Розроблення нових сумішей, що мають захисні властивості, є важливим етапом сучасної дитячої нутриціології та індустрії дитячого харчування. Робота у цьому напрямку може прискорити вирішення проблеми зниження дитячої захворюваності і покращення стану здоров‘я дітей грудного і раннього віку.

Козакевич В.К., Зюзіна Л. С., Козакевич О.Б.

Вищий державний навчальний заклад України

«Українська медична стоматологічна академія»

Кафедра педіатрії № 1 з пропедевтикою та неонатологією
 
ТРЦ «Комод»
Украина, 02002 г.Киев
ул.Луначарского, 4-А
4 этаж, оф.21/1
Тел.: 0800 301 414,
(044) 593 84 42
Факс: +38(044) 593
E-mail:
Веб:

Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

Info Автор цієї сторінки заборонив коментувати її анонімним користувачам. Ви повинні авторизуватися або зареєструвати свій профайл щоби залишити тут повідомлення.