Вирощування часнику на продаж як бізнес
  
Автор:

Кожна людина в сучасному світі прагне забезпечити собі і своїм близьким гідне існування. Тому тема постійного, стабільного заробітку – загальне для всіх людей питання. Багато в наш час прагнуть організувати свій власний бізнес. Однак в цьому питанні потрібно мати хоча б деяке уявлення як це можна зробити.

Перший крок – це розробка бізнес плану.

Потрібно визначити в якій сфері діяльності ви могли б застосувати свої навички. Якщо у вас є земельна ділянка, то можна створити бізнес, взявшись, наприклад, за вирощування часнику на продаж або якихось інших продовольчих культур. Продукти харчування завжди будуть затребувані на ринку.

Переваги вирощування часнику на продаж полягає в тому, що для цього невибагливого бізнесу потрібно мінімум капіталовкладень, зате дохід досить великий і можна вкладати кошти для подальшого розвитку бізнесу. Потрібно визначитися з чого почати вирощування часнику на продаж в домашніх умовах і як отримувати прибуток при мінімумі витрат (як грошових, так і за часом). На всі ці питання відповість досконально і ретельно продуманий бізнес-план.

Вирощування часнику, як стабільний і високоприбутковий бізнес.

Часник є цінною харчовою культурою, яка широко застосовується в консервації. Тому затребуваність цього нехитрого продукту досить велика і попит на нього зберігається в будь-який період року. Так само слід зазначити, що процес вирощування часнику досить простий і якоїсь спеціальної агротехніки не потрібно. Тому можна сказати, що цей бізнес оптимальний для початківців, якщо вони готові освоїти прості правила по вирощуванню і зберігання часнику.

На початкових етапах бізнесу досить купити насіння і вирощувати урожай своїми руками, без використання спецтехніки, яку можна буде купити в подальшому по мірі зростання прибутку. Ще одна перевага – часник досить добре і довго зберігається, якщо створити мінімальні необхідні умови для цього.

Розрахунок початкового капіталу на посадку і вирощування часнику.

Якщо у вас є своя земельна ділянка, то можна сміливо засівати до 1 га землі (понад 1 га складно обробляти вручну). З такої площі можна зібрати 5-8 тонн врожаю, за умови, що за часником правильно доглядали. Якщо ділянки немає, то його модно орендувати за цілком розумну плату.

Крім ділянки землі знадобляться часникові бульби або севка. Витрати на насіння складуть від 30 до 60 гривень за кілограм залежно від сорту. Так озимі сорти дають більшу врожайність і відповідно коштують дорожче (але і вимагають більш ретельного догляду). А ось ярої часник менш вибагливий, але рідко дає хороший урожай.

Крім того потрібно 1-3 тисячі гривень на покупку добрив. Також необхідно буде знайти приміщення-склад для зберігання часнику і найняти людину, яка на початковому етапі буде допомагати садити і доглядати за врожаєм. Щоб ясно побачити картину загальних витрат, в бізнес-план закладається максимальна можлива сума початкових витрат. Мінімальний прибуток складе від 175 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в залежності від врожайності часнику і при ціні у перекупників 70 за кг. Коли справа почне приносити відчутний прибуток, можна буде купити або орендувати сівалку та трактор для полегшення праці.

Нюанси збуту вирощеного врожаю.

Готовий урожай часнику можна продавати кінцевому покупцеві за ціною 100-150 гривень за кілограм. Для цього потрібно організувати точку продажу. Якщо точки продажу немає, можна збувати товар дрібним перекупникам, які готові платити по 60-80 гривень. Для цього потрібно домовитися з власником свого овочевого магазину. Можливо доведеться обійти кілька таких точок в пошуках більш вигідної пропозиції. Однак в цьому випадку знадобляться і навички ведення переговорів, вміння домовитися, зуміти продавити вигідніші для себе умови.

Ще один варіант збути товар – це звернутися до великих перекупникам. В цьому випадку необхідно буде укласти договір, в якому будуть обговорюватися всі умови поставок. Ризики, пов’язані з подальшим збутом, великі перекупники, як правило, беруть на себе. Однак і ціна за кг часнику буде менше, ніж при роботі з дрібними торговцями.

Можна знайти й інші варіанти збуту продукції. Наприклад, запропонувати співпрацю місцевим заводам, що виробляють консерви, соління. Або наприклад домовитися про постачання підприємствам громадського харчування.

Джерело http://sviybiznes.com/domashnij-biznes/76-viroshhuvannya-chasniku-na-prodazh-yak-biznes.html


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті