Стоматологічна биокерамика
  
Author:

Стоматологічна біокерамікаСтоматологічна біокерамика є видом штучних керамічних матеріалів, розроблених спеціально для медичних та стоматологічних цілей. Вона складається з оксиду алюмінію та діоксиду цирконію, біоактивного скла, композитного покриття, гідроксиапатиту, ресорбіруємого фосфату кальцію і частинок рентгеноконтрастного скла.       Стоматологічна біокерамика широко застосовується для якісного покриття імплантатів, і в якості ресорбіруємої мембран, які підтримують певний обсяг необхідного простору протягом обмеженого періоду часу.
   Стоматологічна біокерамика класифікується на:
    – біоінертну – не вступає у взаємодію з біологічними системами;
    – біоактивну – стійку в тканинах, яка відрізняється наявністю взаємодій на кордоні інтерфейсу з навколишніми тканинами;
    – біоресорбіруєму – що розчиняється або розсмоктується, та в кінцевому підсумку, включається в структуру органічних тканин.
   В даний час існує багато біокерамічних матеріалів, широко використовуваних у стоматологічній галузі. Кераміка на основі оксиду алюмінію та діоксиду цирконію є біоінертну і застосовується в імплантціі. Біоактивна склокераміка використовується в стоматології для відновлення дефектів кісткових тканин. Окреме застосування отримали біокерамічні матеріали на основі силікату кальцію. Вони використовуються для відновлення дефектів в структурі кореня і для апікального виконання ендодонтичного простору.
   Більшість сучасних інновацій в області практичної стоматології використовуються на практиці в стоматологічному центрі «НИКАС», який розташовується в м Запоріжжі за адресою вул. Незалежної України д. 66. Знайти його в Інтернеті можна за адресою http://nikas.zp.ua/
 


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK