Лакофарбові матеріали: українці обирають українське
  
Author:
Лакофарбові матеріали: українці обирають українськеЯк правильно вибрати лакофарбову продукцію? Для ремонту, будівництва та інших цільових робіт. Чи варто довіряти українським виробникам? Міжнародна компанія-виробник лакофарбових матеріалів вирішила дізнатись, які критерії впливають на вибір українських споживачів. Маркетингове дослідження здійснило «Бюро Маркетингових Технологій» (https://buromt.com.ua/).

Інсайт – виявилося, що авторитет «європейської якості» та надійності зарубіжних брендів вже не має суттєвого впливу на споживацьку поведінку. 67% опитаних респондентів обирають українських виробників лакофарбових матеріалів.

Дослідження (https://buromt.com.ua/uk/marketing-research/) нещодавно проведене серед 200 респондентів – клієнтів мережі магазинів «Епіцентр», методом особистого інтерв’ю face-to-face. Під час дослідження визначені ключові цілі покупки лакофарбової продукції. Перше місце займає косметичний ремонт – 51%. Для капітального ремонту купують 27% опитаної аудиторії, з метою проведення точкових робіт – 14%. ТОП-3 країн серед іноземних виробників, яким віддають перевагу 25% опитаних: Німеччина, Фінляндія, Естонія.

На що звертають увагу споживачі? Інформація на упаковці повинна мати основні технічні характеристики: маркування та умови використання, термін придатності та об’єм банки, особливі властивості товару. Візуальна привабливість упаковки важлива для аудиторії з доходом вище середнього. Прихильність до конкретного бренду характерна для споживачів старше 40 років. Переважна більшість учасників дослідження (65%) вважають, що українські лакофарбові матеріали цілком задовольняють їх потребам у сполученні ціна-якість. І купують «українське» для ремонту власного житла.

Покупку фарби, лаку або емалі здійснюють як досвідчені професіонали, так і любителі для побутових потреб. Спеціальні характеристики, на які звертають увагу споживачі: зносостійкість, покриваючі властивості, умови використання, колір і палітра, а також рекомендації продавця-консультанта. Момент істини: який фактор найбільше впливає на вибір ЛФМ? Значну перевагу респонденти віддають ціні – 65%. Натуральність речовин і поради майстрів є важливими для українських покупців, але головним критерієм є ціна.

Attached fileAttached file Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

Info The author of this page has prohibited it from commenting by anonymous users. You must login or register your FAVOR.com.ua account to leave a message here.