Джерела: Коломойський придбав головного конкурента – МАУ, а постраждав брат Табачника
  
Компанія: Міжнародні Авіалінії України (МАУ)

Власником найбільшої за кількістю рейсів української авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) став Ігор Коломойський. Про це повідомляють джерела в МАУ. Про це пише газета «Коммерсант-Украина».

Стало відомо, що акціонери «Міжнародних авіаліній України» вирішили звільнити члена наглядової ради компанії Михайла Табачника 31 грудня.

Джерела в МАУ зазначили, що Михайло Табачник є братом міністра освіти Дмитра Табачника. Він був членом наглядової ради компанії протягом півроку, з липня 2012 року, і не володів акціями МАУ безпосередньо. За даними газети, він залишив бізнес через погані фінпоказники компанії.

Окрім того, партнери авіакомпанії, а також джерела в МАУ стверджують, що власником МАУ став Ігор Коломойський, пише видання. «Зараз керівництво МАУ каже, що у компанії один господар – Ігор Коломойський», – зазначає один з партнерів-постачальників послуг МАУ.

«Всі співробітники чудово розуміють, але офіційно ніхто нікому нічого не заявляв. Пана Коломойського в офісі ми не бачили, на відміну від представників керівництва «АероСвіту», з якими дуже часто бачаться менеджери МАУ», – розповідає джерело в «Міжнародних авіалініях України».

Зокрема, представники Коломойського, зі слів його учасників, були на зборах акціонерів МАУ 31 грудня. Крім того, у вересні посаду виконавчого секретаря «Української авіаційної групи» (об’єднує авіаактиви Коломойського) покинув Євген Трескунов, який перейшов на роботу в МАУ. Трескунова учасники ринку називають одним з ключових менеджерів в «АероСвіті», а тепер і в МАУ.

Видання зазначає, що ще у 2010 році Ігор Коломойський не приховував бажання взяти участь у приватизації МАУ. Підконтрольна бізнесменові авіакомпанія «Дніпроавіа» публічно заявляла, що готова заплатити за держпакет акцій МАУ вдвічі більше за мінімальну вартість, і, якщо її не допустять до конкурсу, буде відстоювати свої інтереси в суді. Зрештою «Дніпроавіа» все ж таки не допустили до конкурсу.

Співвласник МАУ Арон Майберг спростовує зміну структури власників: «Ніяких змін не відбулося. Особисто я залишився співвласником компанії». Від більш докладних коментарів він відмовився. У групі «Приват» ситуацію також не коментують.

В акціонерів і менеджменту авіакомпаній, очевидно, є домовленості про нерозголошення ситуації зі зміною власників МАУ, припускає експерт Центру політичного і економічного аналізу Вадим Слободянюк. «Крім того, Арон Майберг може бути номінальним власником акцій або представником акціонерів. Все одно дізнатися про кінцевих бенефіціаріїв кіпрських компаній вкрай складно. А розголошувати таку інформацію невигідно, оскільки на подібну концентрацію навряд чи погодився б Антимонопольний комітет», – додає експерт.

«В АМКУ ніколи б не дали дозволу на цю угоду», – погоджується джерело в МАУ.

Слободянюк наводить як приклад авіакомпанію Windrose, яка вже кілька років, за твердженням учасників ринку, належить структурам, підконтрольним Ігорю Коломойському.

У самій Windrose неофіційно підтверджували цей факт, більш того, компанія тісно співпрацювала з «АероСвітом», «Дніпроавіа» і «Донбасаеро», які входять до активів Коломойського. За кілька років цей перевізник практично пішов з ринку регулярних авіаперевезень і зайнявся чартерними рейсами. Однак АМКУ так і не зміг довести факт зміни власників Windrose.

Нагадаємо, на початку року МАУ оголосили, що беруть на себе частину флоту і практично всі вигідні напрямки «АероСвіту». Про це компанія заявила після того, як у «АероСвіту» почалися серйозні фінансові проблеми.

Довідка. Крах «АероСвіту»

4 січня МА «Бориспіль» заявив про припинення обслуговування рейсів «АероСвіту» у зв’язку з порушенням авіаперевізником фінансової дисципліни. Було скасовано рейси «АероСвіту» з міжнародного аеропорту «Бориспіль» в Афіни, Донецьк, Сімферополь, затримано рейси до Дніпропетровська, Бухареста, Тель-Авіва, Варшави, Бангкока, Софії, Кишинева.

Після цього «АероСвіт» повідомив, що врегулював питання оплати послуг аеропорту.

Протягом дня «Бориспіль» отримав від «АероСвіту» повідомлення про часткову передоплату за послуги на наступні дні та гарантійний лист на оплату фактично наданих послуг 9 січня, після чого почав обслуговувати рейси «АероСвіту» на виліт. У разі невиконання гарантійних зобов’язань або затримок з подальшою передоплатою аеропорт «Бориспіль» мав намір припинити обслуговування рейсів авіакомпанії на виліт з 12.00 9 січня.

«АероСвiт» заснований у 1994 роцi. Базується в мiжнародному аеропорту «Бориспiль». Обслуговує 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадкових повiтряних лiнiй. Оперує флотом у складi 28 повiтряних суден виробництва компанiї Boeing, зокрема вiсьмома далекомагiстральними Boeing 767 i 20 середньомагiстральними Boeing 737. Також використовує лiтаки перевiзникiв-партнерiв Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 i ATR-72. Одним з власників компанії є Ігор Коломойський.

 
Главный офис:
Украина, 02121, Киев,
Харьковское Шоссе 201-203

Кассы МАУ в Киеве:

ул. Лысенка, 4
тел.: +380 44 230 86 93

Харьковское шоссе, 201-203
тел.: +380 44 581 51 61
Тел.: +38 044 581 50 50,
+38 044 364 50 50
E-mail:
Веб:

Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті