НБУ визнав неплатоспроможними «Банк Камбіо» та «Золоті ворота»
  
Newsru

Нацбанк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку «Золоті ворота», також «Банк Камбіо» зарахував до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в повідомленні НБУ на сторінці в Facebook.

«Враховуючи пропозиції Фонду гарантування вкладів фізосіб про відкликання банківської ліцензії та ліквідації АТ Банк Золоті ворота правління Нацбанку України 4 грудня прийняло постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку», – йдеться в повідомленні.

Коментуючи таке рішення регулятора, директор гендепартамента банківського нагляду Алла Шульга констатувала, що акціонери банку не скористалися наданою можливістю відновлення роботи банку, не виконали вимоги Нацбанку і не забезпечили фінансову підтримку банку для відновлення його діяльності.

Також під категорію неплатоспроможних потрапив і ПАТ «Банк Камбіо».

«Ще навесні цього року за результатами інспекційної перевірки банку були виявлені значні ризики в діяльності, у тому числі кредитний і ліквідності. Якість активів була визнана низькою, а резерви, сформовані за ними, – недостатніми», – зазначили в Нацбанку.

Раніше ЗМІ повідомляли про намір Нацбанку закрити більше десятка банків. Тоді в НБУ відкинули подібну можливість. У список банків потрапили: «Златобанк», «Всеукраїнський банк розвитку» (ВБР), CityCommerce Bank, «Піреус Банк», «Марфін Банк», «Банк Камбіо», «Юнісон Банк», «Омега Банк», «Легбанк», «Астра Банк» і ще кілька фінструктур.

27 листопада Нацбанк прийняв рішення про віднесення «Легбанку», «БГ Банку» та «Всеукраїнського банку розвитку» (ВБР) до категорії неплатоспроможних.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті