Ситуацію навколо ТРЦ Sky Mall розглядає Міжвідомча комісія
  
Автор:

Після зустрічі президентів України та Естонії ситуацію навколо ТРЦ Sky Mall розглядає Міжвідомча комісія з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств  Кабінета Міністрів України.

13 червня 2018 року на Урядовому порталі викладений Протокол Засідання № 6 Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств від 31.05.18, в порядку денного якого розглядалося питання про ситуацію, що склалася навколо ТРЦ Sky Mall і ПАТ Arricano Real Estate Plс («Аррікано Ріел Естейт Піелсі»).
В Протоколі засідання, що проводив Голова профільної Міжвідомчої комісії Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, зазначений ряд заходів, що є відповіддю на звернення компанії Arricano до профільної Міжвідомчої комісії від 18 травня поточного року.
Згідно рішення комісії державним органам виконавчої влади доручено здійснити перевірку за питаннями, які потребують контролю за фактами порушення Законів України, в тому числі – судових рішень, правомірності кроків відповідальних посадових осіб, дотримання правомірності процедур тощо.
Міністерству Внутрішніх справ України доручено вжити вичерпних заходів щодо накладання арешту на корпоративні права ТОВ «Призма Бета», взяти під особливий контроль хід досудового розслідування за фактами перереєстрації ТОВ «Призма Бета» з м.Києва до м.Луганська всупереч судовим заборонам, оформлення іпотек на ТРЦ Sky Mall, незаконного зняття арештів, виведення коштів з ТОВ «Призма Бета», ухилення від сплати податків. Також МВС України доручено перевірити системи автоматизованого розподілу справ стосовно ТРЦ Sky Mall та ТОВ «Призма Бета» на предмет можливо втручання у роботу вказаних систем у Голосіївському районному суді м. Києва, Господарського суду м. Києва, Київського апеляційного господарського суду, Вищого господарського суду України у зазначані періоди та перевірити правомірність відкриття кримінальних проваждень проти співробітників компанії Arricano до 14 червня.
Міністерству юстиції України – надати інформацію щодо дотримання законодавства органами та посадовими особами державними реєстраційними службами під час реєстрації права власності на ТРЦ Sky Mall та припинення існування «Призма Бета» до 14 червня.
Державній фіскальній службі – перевірити дотримання Законодавства під час ліквідації ТОВ «Призма Бета», провести додаткову первірку фінансово-господарсської діяльності цього підприємства за 5 років до 14 червня.
Для комплексного збору інформації та перевірки на предмет порушення Законодавства навколо ТРЦ Sky Mall,  конституційним органам державної влади, рекомендовано здійснити кроки для нейтралізації незаконних дій.  Вищій раді правосуддя рекомендовано поінформувати Міжвідомчу комісію про стан розгляду скарг компанії Arricano, Генеральній прокуратурі України рекомендовано взяти під особливий контроль хід досудового розслідування в кримінальних провадженнях, що стосуються ТРЦ Sky Mall.
Михайло Меркулов, генеральний директор Arricano Real Estate Plс, висловлює сподівання, що розгляд справ щодо порушення законодавства щодо прав власності ТРЦ Sky Mall Міжвідомчою комісією з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, зрушить з місця блокування розгляду справ стосовно незаконних дій ТОВ «Призма Бета», порушення закону щодо прав власності на ТРЦ Sky Mall та виконання судових рішень міжнародних судів, згідно з якими право власності на ТРЦ Sky Mall належить компанії Arricano. «Увага до повернення ТРК Sky Mall законному власнику на найвищому рівні під час  візиту Президента Естонії, коли Президенти обох країн, України та Естонії, обговорювали питання захисту прав міжнародних інвесторів, засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, у порядку денному якої винесене питання Sky Mall, свідчить про те, що відношення між інвесторами та державою стають ще актуальнішими, ніж це було декілька років тому. Ми сподіваємось, що кейс Sky Mall, який є лакмусом для іноземних інвесторів, стане прикладом перемоги верховенства права в Україні, ознакою, що право власності в Україні охороняється державою і, як наслідок, призведуть до бажання міжнародних інвесторів прийти в Україну, бо дотримання Закону  в країні гарантовано».


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті