Михайло Меркулов: прийняття закону про Вищий антикорупційний суд – це рух до гарантій верховенства права
  
Автор:

14 червня 2018 року команда Arricano, на честь набуття чинності закону про Вищий антикорупційний суд, підписаного президентом України Петром Порошенко 11 червня, провела акцію на підтримку антикорупційного руху.
У Arricano, компанії, яка протягом кількох років відстоює свої законні права на ТРЦ Sky Mall, цією акцією з хештегом: «#skymall_why_so_long», – кажуть про актуальність боротьби з корупцією. У 2018 році, так само як і в 2013, корупція залишається головним гальмом розвитку країни, головною причиною відсутності цивілізованих стандартів життя громадян, коли верховенства права не дотримується. Україна – одна з найкорумпованіших країн в Європі після Росії згідно з Індексом Сприйняття Корупції від Transparency International -2017. Наша країна посідає 130 місце в рейтингу разом із М’янмою, Сьєрра-Леоне, Іраном, Гамбією.
«Коли у гарному гармонійному місці відпочинку з’являється протестний транспарант: «Sky Mall, Повертайся додому!», «Corruption is the queen», «Mr. President, fight the queen!», “ #Skymall_ why_so_long», – це привертає увагу, як щось таке, що дисонує з нормальним життям, так само, як протиприродною є корупція у цивілізованому суспільстві, адже корупція роз’їдає закони, вона заважає зростанню, блокує європейський шлях розвитку», – кажуть учасники акції.
Михайло Меркулов, CEO Arricano, зазначає: «Кейс Sky Mall – наочний приклад, на якому можна розбирати історію боротьби з корупцією в Україні. Ми на собі відчули відсутність гарантій верховенства права для міжнародних інвесторів з боку держави. У міжнародних судах доведені права Arricano на Sky Mall, але в Україні справа не зрушується з мертвої точки. Судова система не працює. Корупція процвітає, відчуває себе по-королівськи в нашій країні, а іноземні інвестори думають, як при цьому вести бізнес та захищати свої активи. Ми хочемо, щоб таких кейсів, відомих на міжнародному рівні як символ нестабільного інвестиційного клімату в країні, в Україні не було. Хочеться вірити, що прийняття закону про Вищий Антикорупційний Суд – це рух до гарантій верховенства права».
Таку надію компанії дає позиція Президента України, який неодноразово говорив про те, що держава повинна піклуватися про захист інтересів бізнесу, забезпечувати захист інвесторів та їхніх інвестицій. В інтерв’ю Financial Times Петро Порошенко розповів про успіхи і зміни в судовій системі країни, яка покликана гарантувати дотримання Закону, захищати громадян України та інвесторів: «У нас була абсолютно залежна та корумпована судова система. Уявіть собі, що за дуже короткий проміжок часу Парламент підтримав конституційну реформу судової системи. Ми повністю провели перезапуск всієї судової системи, і новий Верховний Суд уже почав свою роботу».
Міжнародний девелопер є публічною компанією, веде прозору діяльність і сподівається на торжество верховенства права. «Сподіваємося, що боротьба з топ-корупціонерами після початку роботи Вищого антикорупційного суду вийде на новий рівень, – каже Євген Малєєв, директор департаменту правового супроводу спеціальних проектів компанії Arricano. – З нетерпінням чекаємо якнайшвидшого створення цієї інституції, звичайно ж усвідомлюючи, що в наших реаліях з очевидних причин цей процес буде непростим».
 


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті