Що очікувати бізнесу у 2023 році
  
Автор:

Фізична особа підприємець дуже поширене поняття в Україні, це і не дивно, адже вести бізнес у цьому статусі вигідно. Починаючи бізнес ми проходимо свого роду еволюцію, найчастіше починаємо просто як звичайний громадянин, потім розуміємо що виходить, а це значить, що пора подумати про прозорість бізнесу та відповідальність. Звичайно, багато хто й зупиняється на цьому статусі, а деякі йдуть далі і розвиваються до компаній, а й потім до корпорацій. При сьогоднішніх реаліях вести бізнес в Україні дуже ризиково, але не зважаючи на обставини за 2022 рік було відкрито понад 26 472 одиниць, або на майже 2% і це статистика станом на літо. Багато бізнесменів знайшли шляхи не тільки збереження свого бізнесу, а й масштабування, деякі зрозуміли, що настав час вести бізнес прозоро та сплачувати податки, щоб розвивалася економіка країни, деякі відкрили для себе нові ринки та території. Звичайно, нажаль, деякі втратили те, що в них було та були вимушені закритися. Цей рік неминуче змінив світогляд підприємців та їх ставлення до підприємництва, тепер ризик в бізнесі – це шлях до успіху.

Отож, розберемо поняття кредитування бізнесу, який ще рік тому лякав багатьох підприємців, а сьогодні є одним із способів врятувати справу свого життя. Кредитування фізичних осіб підприємців ризикова справа для банків, пріоритет надання кредиту вони віддають юридичним особам. Оскільки, найчастіше, підприємцю, який тільки починає свою справу і в нього не вистачає коштів для бізнесу, дуже важко довести свою платоспроможність банку. Банківські працівники діють бюрократично та не мають індивідуального підходу до клієнтів (тих хто просить видати кредит, а не приносить депозит). Найчастіше, питання про видачу кредиту для бізнесу підприємця закривається на етапі подання документів до банку, адже кількість папірців, які необхідно подати майже непосильна. Тому, є випадки, коли підприємці з безвихідності звертаються до компаній, що надають швидкі гроші без документів. Хоча, такий варіант не найкращий, високі ставки по кредиту та приховані комісії ведуть до боргової коббали, з якої дуже тяжко вибратися. Мабуть через такі історії і склалося стійке враження щодо кредитів, що обов’язково дорого і не приведе ні до чого хорошого, але наша компанія за час свого існування, з 2016 року, спростовує цю гіпотезу на практиці.


Фінансування ФОП
З першого дня існування компанія FinStream кредитує бізнес, на нашому рахунку більше сотні задоволених клієнтів, які повертаються до нас бо знають, що наша компанія їх надійний фінансовий партнер. Наша перевага в тому, що ми маємо індивідуальний підхід до бізнесу і не тільки видаємо кредити, а можемо й проконсультувати, розібратися з фінансовими показниками та запропонувати оптимальний варіант для клієнта. Крім того, процедура надання кредиту для бізнесу відбувається максимально швидко та комфортна для підприємців.

Процедура отримання кредиту для ФОП
Якщо ви починаючий підприємець, який веде свою діяльність хоча б шість місяців, вам просто необхідно залишити заявку на нашій сторонці – кредити для ФОПів, а далі наш спеціаліст з вами зв’яжтеся, щоб познайомитися. Тож отримати кредит для ФОП надзвичайно просто та швидко, ми не маємо територіальної прив’язки та можемо профінансувати бізнес по всій території країни, для цього знадобиться лише один раз приїхати до нашого офісу для підписання договору. Наші спеціалісти завжди на зв’язку з позичальником, компанія завжди готова розглядати індивідуальні умови погашення кредиту або його продовження. Для підприємців завжди важливо знати, що вони можуть оперативно знайти гроші на потреби бізнесу, адже від цього залежить їх справа. Ось, наприклад, наразі малий бізнес потребує кредитування для закупки генераторів, від яких залежить їх діяльність та прибуток, банки не зможуть видати кредит під таку потребу, чіткі приписи банківської системи не передбачають такої позиції. Тому, важливо знати, які альтернативи існують на фінансовому ринку крім банків.


Варіанти кредитування для юридичних осіб
Для юридичних осіб можливо ситуація для ведення бізнесу трішки легша, вони більш стійкі, адже юридичній особі легше виходити на міжнародні ринки. Крім того, юридичні особи можуть користуватися такою опцією, як фінансова допомога між компаніями, але ми розуміємо що це мають бути або ж свої компанії або ж пов’язані, щоб була довіра та партнерство. Тому, не багато хто може цим користуватися, а якщо йти за кредитом до банку, ймовірно, що вони будуть місяцями розглядати заявку на кредитування і можуть її відхилити. Знову таки втрачений час, а власникам юридичної особи, можуть терміново знадобитися гроші для закриття касових розривів або ж для закупівлі нового товару чи обладнання, поки не розрахувалися контрагенти та ін. В таких випадках завжди фінансові директори намагаються в дуже короткі строки знайти гроші, тому дуже круто мати надійного фінансового партнера. Компанія FinStream з деякими юридичними особами співпрацює багато років, саме через такі надзвичайні ситуації, для швидкого надання бізнес позики. Видаючи кредит юридичній особі в максимально короткий термін ми розуміємо, що не тільки даємо шанс працювати бізнесу, а може й рятуємо чиюсь посаду. Наші спеціалісти прикладають максимум зусиль, щоб надати гроші для розвитку компанії саме в строки, які озвучують позичальники. Виходячи з такої практики, ми залишаємося з бізнесом в партнерських відносинах на довгий час відкриваючи для них кредитну лінію.

Кредитна лінія як допоміжний ресурс для бізнесу
Кредитна лінія сама по собі не несе ніяких зобов’язань, але власник підприємства завжди знає, що подаючи заявку на кредит для функціонування бізнесу вона буде виконана за пару робочих днів. Такий вид співпраці з фінансовою компанію допомагає безперебійно забезпечити життєдіяльність бізнесу. Відкрити кредитну лінію не складно, навіть якщо наразі не має нагальної потреби у кредитуванні, але ви знаєте, що такі ситуації виникають, то радимо скористатися цим продуктом. Більш детально, з умовами кредитування юридичних осіб та відкриттям кредитної лінії можна ознайомитися, залишивши заявку на сайті нашої компанії FinStream у розділі кредитування юридичних осіб.


Перспективи розвитку та фінансування агробізнесу
Якщо говорити про стан бізнесу на сьогодні, ми впевнені, що з нового року ця ситуація буде покращуватися. В 2022 році бізнес пройшов велику трансформацію, тому наступний рік буде дуже важливим для розвитку. Наша команда вважає, що одним із найголовнішим напрямком буде аграрний бізнес. За підсумками 2022 року Україна опустилася на 9 місце у світі серед виробників пшениці, через зниження виробничого потенціалу на третину. В цьому році Україну обійшов Пакистан, але якби не війна, Україна цього року могла б обійти за виробництвом пшениці Австралію та Канаду. Не нам розказувати на скільки виробництво пшениці важливо для нас та нашої економіки, тому вважаємо, що наступний рік має бути для аграрного бізнесу дуже важливим, суспільство та уряд має допомагати аграріям як ніколи, адже без відповідного фінансування ми можемо втратити навіть ті позиції, що є на сьогоднішній день.

Кредити для аграріїв не дивлячись на обставини
Аграрне виробництво також є одним із пріоритетних напрямків роботи FinStream. За 2021 рік компанія сприяла розвитку даної сфери неодноразово показуючи, що кредит доступний для кожного аграрію та агрофірми. Деякі аграрії співпрацюють з нашою компанію посезонно і завдяки плідній співпраці збільшують свій обсяг ресурсів. У 2022 році ми також надавали кредити для аграріїв не дивлячись на обставини, адже розуміємо на скільки важливий розвиток економіки і сільського господарства саме в цей час. По статистиці до нас зверталися ті підприємці, які намагалися отримати і кредити в банках, але через довгий час очікування шукали альтернативу, на практиці ми довели, що працюємо швидше та кредити аграрії отримали саме в той час коли необхідно, а не в розпал сезону. Одна із переваг компанії FinStream від банків в тому, шо ми надаємо кредити для аграріїв без вимог до земельного банку в обробітку. Посівна цього року була надзвичайно тяжка для аграріїв, не тільки через обстріли та мінування, а й через нестачу фінансування, багато хто не вийшов на поля саме через невчасне кредитування. Виходячи з обставин, шо склалися через воєнні дії росії на нашій території, спеціалісти нашої компанії прогнозують також тяжку ситуацію з посівною у наступному році. Деякі території залишаться ще не придатними для посівної через замінювання, багато техніки втрачено в цьому році, державне фінансування розписане на інші потреби, які зараз також важливі. Тому вже навіть зараз, взимку, ми отримуємо заявки від аграріїв на кредитування на майбутню посівну та закупку обладнання. Така тенденція викликає захоплення від наших підприємців, адже вони готові працювати при будь-яких обставинах та наповнені оптимізмом. На сторінці кредити для аграріїв сайту компанії FinStream можна ознайомитися більш детально з умовами кредитування та залишити заявку, щоб поспілкуватися з нашим консультантом.

Компанія FinStream одна з небагатьох, хто вистояв у важких умовах пандемії у сфері кредитування та інвестування та надання допомоги розвитку бізнесу. Сьогодні наша компанія проходить нове випробування, як і бізнес по всій країні, через війну, але ми продовжуємо працювати та розвивати економіку України кредитуючи малий та середній бізнес. FinStream входить до групи фінансових компаній, яка понад двадцяти двох років успішно працює на фінансовому ринку України надаючи бізнес позики, тому завдяки досвіду витримаємо і ці випробування.

Умови кредитування у фінансовій компанії
Отже, підводячи підсумки, компанія FinStream кредитує малий та середній бізнес терміном до 3-х років по всій території України. Вигідно отримати кредит для бізнесу може як приватний підприємець (самозайнятий, фрілансер), так і підприємство з будь-якою формою власності, агро компанії та аграрії. Важливо, щоб бізнес був чинним, що ефективно працює з позитивною динамікою основних фінансових показників, на відміну від банку компанія може розглянути не лише офіційну фінансову звітність, а й управлінську.

Найголовніші переваги компанії:
– Термін рішення щодо кредиту 48 годин, з моменту отримання повного пакету документів.
– Прозорі умови кредитного договору. Клієнти отримують адаптований графік погашення позики із сумами до оплати ніяких прихованих платежів та додаткових комісій
– Проста процедура укладання угоди за одне відвідування офісу.

Фінансові компанії як альтернативний вид фінансування бізнесу в Україні
У процесі спільної роботи з здобувачами фахівці компанії Finstream допомагають скласти об’єктивну картину бізнесу позичальника. До кожного клієнта використовується індивідуальний підхід, компанія може розглянути реструктуризацію боргу, гнучкий графік погашення з урахуванням ведення бізнесу клієнта. Погашення кредиту здійснюється у безготівковій формі будь-яким зручним способом для клієнта. Крім того, співпрацюючи з нашою компанією, позичальники мають можливість брати участь в освітніх програмах, які проводяться за участі FinStream та партнерів. Цього року, влітку, разом з EFSE (Європейський фонд для Південно-Східної Європи) наша компанія проводила освітній курс для підприємців, власників малого та середнього бізнесу. Курс був створений після опитування підприємців та виявлення найголовніших питань, які виникають у бізнеса під час війни. Отже, разом з партнерами ми створили – консультаційний хаб з допомоги МСП під час війни – це проєкт, який передбачає надання консультаційної та експертної підтримки українського малого та середнього бізнесу з актуальних питань: бізнес-моделювання, маркетингу, фінансового менеджменту, виходу на нові ринки, експорт, особливості проведення релокації, залучення інвестицій та грантового фінансування, робота з персоналом та ін. Формат, в якому проводилося навчання – це серія вебінарів та індивідуальні і групові консультації з провідними експертами в зазначених питаннях, які надають ґрунтовні теоретичні знання та практичні поради з ведення бізнесу в умовах війни. Власники бізнесу не тільки мали змогу пройти навчальні курси, а й з допомогою консультантів розробили пакет необхідних документів для зустрічі з потенційними інвесторами та розібралися в специфіці кредитування бізнесу. Після 2х місяців навчання та роботи з викладачами і консультантами, 20 бізнесменів вийшли до журі на захист своїх проєктів. Кожний з них мав змогу захистити отримані знання, попрактикуватися у спілкуванні з інвесторами, а найкращий з них отримав грошову допомогу на реалізацію своїх ідей з покращення бізнесу. Такий досвід допоміг учасникам не тільки отримати необхідні знання, привести до ладу фінанси і документацію, а й ще зустріти нових партнерів по бізнесу. Після закінчення навчання декілька учасників об’єдналися для подальшого ведення бізнесу та співпраці. Таке ком’юніті насправді більш ефективніше ніж бізнес клуби, бо у власників бізнесу є можливість подивитися на потенційних партнерів у ділі, звернутися до консультантів, щоб оцінити бізнес та ризики, ми впевнені, що з таким підходом і зароджується продуктивна співпраця, яка приносить дохід. Тому, впевнені, що такий успішний досвід з проведення освітніх програм буде продовжувати й надалі, щоб наші клієнти могли отримувати не тільки бізнес позику, а й можливість навчатися та знаходити однодумців і партнерів.

Наша команда завжди намагається шукати нові ефективні рішення у партнерстві зі співробітниками, клієнтами та іншими компаніями. При цьому не забуває піклуватися про безпеку у всіх її аспектах (фізичному, економічному, психологічному, інформаційному, кібернетичному) та ефективно розподіляти сили та інвестиції. Компанія FinStream має безліч переваг про які можна читати годинами, але ми вважаємо, що кращий показник це відгуки клієнтів та кредитний портфель компанії. Тому, якщо вашому бізнесу необхідний кредит на тривалий або короткий строк, звертайтеся до нас та переконайтеся самі чому FinStream одна з найкращих компаній на фінансовому ринку України.


Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(2)
id181722-Олька Маслова Олька Маслова
Я працюю в компанії, де навчання і розвиток персоналу osvita.ua/news/90964/ відіграють важливу роль. Для мене це не просто можливість здобуття нових знань, але й шанс розвиватися як професіоналу. Співпраця з Golden Staff дозволяє нам постійно підтримувати високий рівень компетентності та вдосконалювати наші навички відповідно до потреб сучасного ринку праці. Їхні курси завжди актуальні та цікаві, а підхід до навчання стимулює до саморозвитку. Завдяки цьому я відчуваю себе більш упевненим у своїх знаннях та можливостях, що безпосередньо впливає на мою продуктивність та кар’єрний ріст.
id181723-Юлиана Викторовна Юлиана Викторовна
Як можна ефективно організувати процес безперервного бізнес-навчання для співробітників у великій компанії?
або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті