Офіцер ЗСУ презентував книгу про війну «Скорбота і безумство»
  

В квітні побачила світ нова книга Олега Костюка, про яку він розповів у   київському VCENRI HUB. Олег Костюк – український письменник, учасник російсько-української війни, діючий офіцер Збройних сил України. У 2015-му році пішов на фронт добровольцем. Півтора роки служив на передовій на Сході України. Автор двох книг: «Прифронтова» (оповідання, 2021 р.) і «Скорбота і безумство» (антироман, 2022 р.). У своїх текстах автор висвітлює особистий військовий досвід та намагається відповісти на запитання: що ж таке війна і яким чином вона змінює людину, її психіку та світогляд?

Антироман «Скорбота і безумство» – це сучасна проза про війну, кохання, смерть. Герой антироману занурюється в атмосферу російсько-української війни і стикається зі смертю. Це змінює героя, змушує його знову і знову аналізувати своє життя і по-новому подивитись на нього.

Ілюстрація на обкладинці книги – картина «Війна» відомого київського художника Миколи Сологуба, який з початку повномасштабного вторгнення захищає батьківщину у теробороні, у вільний час створюючи мистецтво війни.

Олег Федоров, власник видавництва «Друкарський двір Олега Федорова», що видав накалад, розповів про співпрацю з автором : «Для нас важливо, щоб це була справжня література, сучасна, цікава, спрямована на підняття статусу нашої держави у світі. Саме тому одним з наших проєктів стала книга Олега Костюка «Скорбота і безумство». З 2010 р. видавництво публікує вітчизняних і зарубіжних авторів, яки працюють на перемогу України.

Спочатку книга «Скорбота і безумство» була видана російською, адже Олег, як і багато українців, був російськомовним. Книгу переклали українською. Переклад зробив відомий мовний майстер Олександр Степанов, який переклав «Під небом синім» Девіда Елдріджа та «Amadeus» Пітера Шеффера – вистави Київського національного академічного театру оперети, «Усі найкращі речі» Дункана Макміллана – виставу Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі, та інші цікаві твори. Олександр розповів, що книга його вразила: «Сучасна література про війну має бути правдивою. Автор не приховує правду, навіть якщо вона не завжди приємна, і це правильно».

«Моя книга – це особистий досвід, яким хочу поділитись із читачем, адже читання – це інтимний процес, читаючи, відчуваєш абсолютну свободу, саме таке відчуття хочу передати аудиторії. Із глибокою повагою та щирістю передаю в дар примірник книжної прем’єри для 59 Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та закликаю всіх авторів підтримувати ініціативу #книжки_для_ЗСУ» – розповів автор.

Онлайн видання книги «Скорбота і безумство»:

https://www.yakaboo.ua/ua/skorbota-i-bezumstvo.html

Книги Олега Костюка можна придбати тут:

https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Oleg_Kostjuk

Захід був організований Асоціацією з розвитку міжнародних відносин ADRUM. Дякуємо депутату Київради Вікторії Муха, VCENRI HUB (вул. Володимирська, 51 Б). Фото – Олег Сошко.


Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті