10 розмов про історію українських земель: подвійна презентація
  

24 лютого 2022 року Україна стала контрапунктом світового історичного процесу. В один день жовто-синій прапор та Тризуб перетворились на символи глобального тренду: війни між цивілізацією та варварством, демократією та авторитаризмом. «Раптово» мільйони людей зрозуміли: все, що пов’язано з історією України – надактуальне. Саме тут і зараз час повертати історичну пам’ять про країну, яка завжди була частиною європейського простору, попри зовнішні впливи, що руйнували цей зв’язок і намагались «переписати» історичну долю України.

Подвійна презентація доктора філософських наук, професора Петра Кралюка та доктора історичних наук, професора, Андрія Красножона і видавця Олександра Красовицького відкриває найменш досліджені сторінки нашої з вами історії, висвітлює маловідомі історичні події, що визначили долю національної державності та формування політичної нації.

Подвійна презентація професійних дослідників, що знаходять, прискіпливо вивчають, аналізують першоджерела – це унікальна можливість долучитись до інтелектуального дискурсу, познайомитись із справжніми дослідницькими роботами та сформувати власну думку. Адже, знання історії просвітлює!

Отож, «виходимо разом темряви» – закликає доктор історичних наук, заслужений журналіст, автор просвітницького ютуб – каналу Данило Яневський.

В книжці «10 розмов про історію українських земель» Олександр Красовицький та Петро Кралюк у формі бесіди-діалогу розмірковують про історичні події, що відбувалися на українських землях впродовж різних історичних епох — від античності до новітньої ери. Аналізуючи події минулого з сучасних наукових позицій, автори допомагають читачам по-новому побачити ключові історичні постаті та їхній вплив на становлення і розвиток української державності, переосмислити відомі історичні факти.

У книжці «10 розмов про давню історію України» Андрій Красножон та Олександр Красовицький розмірковують про давню історію України: як дізнатися історію цивілізацій, які ще не винайшли писемність? Наприклад: одночасно з будівництвом пірамід у Єгипті на території України розвивалася трипільська землеробська «цивілізація», усі свідчення про яку нам відомо винятково з розкопок. Дописемна історія людства охоплює період у більш ніж два мільйони років. І більшу частину джерел для написання історії стародавнього світу отримано археологами. Саме їх знахідки примусили «говорити» зниклі цивілізації.

Де: Книгарня Є, вулиця Миколи Лисенка, 3, Київ.

Коли: 18 травня, початок 18:30


Прикріплений файлПрикріплений файл Надіслати на E-mailНадіслати на E-mail   Версія для друкуВерсія для друку
Коментарі(0)

Поки що коментарів немає… Станьте першим хто залишить коментар на цю тему!

або
Ви можете увійти за допомогою:
Увійти з Facebook Увійти з Google Увійти з ВКонтакті