Сучасні технології мікропротезування
  
Author:

Мікропротези в стоматології використовуються для відновлення частково зруйнованих, але ще цілком відновлюваних зубів, а також для вирішення багатьох суто естетичних проблем. Розрізняють такі типи дентальних мікропротезів:
   Вкладки можна назвати альтернативою традиційному пломбування зубів. Вони являють собою конструкції, які відновлюють форму зламаного або пошкодженого зуба. На відміну від звичайних пломб вони практично непомітні і можуть використовуватися навіть на передніх зубах.
   Вініри являють собою зовнішні накладки – дуже тонкі керамічні пластинки, які приклеюються на зуби для відновлення дрібних дефектів, таких, як тріщини, невеликі відколи, плями на емалі і нерівності зуба. За допомогою вінірів також можна зробити зуби крупніше, приховавши неестетичні проміжки між ними. Термін служби вінірів в середньому становить 5-7 років. Установка вінірів вимагає обточування зубів.
   Ультраніри дуже схожі на вініри, але вони ще тонше і їх установка не вимагає сточування емалі. Цей тип мікропротезування часто використовується в чисто естетичних цілях – наприклад, для створення «сяючої» посмішки. Справа в тому, що природний колір емалі у більшості людей має сіруватий або жовтуватий відтінок. Тому відбілювання часто не приносить бажаного результату, зате його можна домогтися, поставивши ультраніри.
   Мікропротези виглядають дуже красиво і дозволяють вирішити безліч естетичних проблем, однак і у них є свої недоліки. Ультраніри і вініри підходять для виправлення лише малозначних дефектів, а коштують при цьому дорого. Вставки ж відрізняються великим запасом міцності, але їх не можна використовувати при деяких різновидах карієсу.
   Всі ці та інші методи мікропротезування на практиці використовують фахівці стоматологічного центру «НИКАС», який знаходиться в м. Запоріжжя, за адресою вул. Незалежної України буд. 66. Сторінка на сайті присвячена проблемам протезування http://nikas.zp.ua/uslugi/protezirovanie/
 


Send by E-mailSend by E-mail   Print versionPrint version
Comments(0)

No comments yet… Be the first to leave comment on this topic!

or
You may sign in using:
Enter with Facebook Enter with Google Enter with VK